XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
42%
13%
45%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
4
Proleter
56
 
5
Miločajac
51
 
6
Kablar
47
 
1
Ras
70
 
2
Partizan
62
 
3
Stubal
60
Stubal
Proleter
Zgodačica
Jovo Kursula
Bogutovačka Banja
Musina reka
Omladinac
Jedinstvo
Stubal
Proleter
Izveštaj utakmice
OL Kraljevo: Miločajac - Ras 1:3

U derbiju Opštinske lige Miločajac najprijatnije iznenađenje prolećnog dela i Ras lider prvenstva odigrali su jednu fer i korektnu ali i otvorenu utakmicu sa puno izglednih prilika. Teže nego što rezultat govori gosti su odneli tri boda i dva kola pre kraja osigurali šampionsku titulu u Opštinskoj ligi, prvu u i to u prvoj takmičarskoj sezoni iako su osnovani 2008. godine.

Prvu šansu propustio je najbolji strelac gostiju Mijaljević kada je sa nekoliko metara loptu poslao visoko preko gola. Nedugo zatim revanširao mu se i prvi strelac lige iz redova Miločajca Milosavljević. Kapiten gostiju Čolović kreće sam ka golu i neometan šutira pod samu prečku nemoćnog Jakovljevića za vodstvo Rasa. Miločajac tada kreće otvorenije i stvara nekoliko odličnih prilika. Najpre Radovanović u situaciji jedan na jedan nije uspeo da prevari golmana gostiju Joksimovića a onda i Barjaktarević prizemnim šutom pogađa stativu uz obilatu pomoć golmana gostiju. Na drugoj strani Mijaljević još jednom ne koristi dobro ubacivanje Alića. Milosavljević traljavo šutira golmanu gostiju nije teško da ukroti njegov šut. A onda brza kontra, po desnoj strani prolazi Milosavljević u trku centrira pravo na nogu Darku Grujičiću koji silovito od prečke postiže pogodak za poravnanje rezultata. Pred sami kraj prvog dela Grujičić glavom iz izgledne prilike na njegovu ali i žalost domaćih navijača pogađa prečku.

Drugi deo počeo je slobodnjakom Jovandarića ali golman gostiju Joksimović odlično interveniše i šalje loptu u korner. Nakon kornera isti igrač glavom za koji centimetar šalje loptu pored gola. Alić prolazi po levoj strani kao na tacni pronalazi Mijaljevića ovaj opet preko gola. Gotovo po istom scenariju Mijaljević u 59. minutu dovodi svoj tim do nove prednosti ovog puta nakon centaršuta Ilića. Domaći od tog trenutka gube dah a gosti preuzimaju inicijativu i stvaraju veći broj šansi. Imao je Mijaljević još jedan šut ka golu Miločajca ali bez uspeha. Probao je i Alić iz slobodnjaka ali dobra intervencija Miločajca Jakovljevića. U jeku napada gostiju napadač Miločajca Radovanović iz izgledne prilike šutira pravo u golmana. Vezni gostiju Savo Ilić šutira iz trka još jednom odlično interveniše Jakovljević. Mijaljević oči u oči sa Jakovljevićem kojeg obilazi ali odlazi ukoso i loptu šalje preko gola. Pokušali su domaći iz prekida da nešto više urade ali bez uspeha. Kada su svi očekivali kraju u sudijskoj nadoknadi Mijaljević svojim drugim golom postavlja konačnih Miločajac-Ras 1-3.

Fudbal Fudbal Opštinska liga Kraljeva Miločajac Ras
Međusobne utakmice
2023-2024
22.10
14:00
OFK Ras
Miločajac
3
0

2011-2012
02.06
17:30
Miločajac
Ras
1
3
Ras
30.10
13:00
Ras
Miločajac
3
1
Ras

Uporedni rezultati

Miločajac
 
Ras
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (1) Broj utakmica 3 (2)
0 (0) Broj pobeda 3 (2)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
3 (1) Broj poraza 0 (0)
2 (1) Dati poeni 9 (6)
9 (3) Primljeni poeni 2 (1)
-7 (-2) gol razlika na utakmicama +7 (+5)
0% (0%) Uspešnost 100% (100%)
Nema rezultata