XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
50%
50%
0%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
1
Rad
12
2
Å umadija 1903
7
3
Trijumf
7
2
Å umadija 1903
7
3
Trijumf
7
4
Mačva
6
Polet
Å umadija 1903
Jagodina
Kolibri
Bistrica 021
ŽGFK Lavice Dubočica
Mačva
Polet
Å umadija 1903
Kolibri
IzveŔtaj utakmice
Trijumf peti po redu

Sa građevinarkama nema Å”ale. Protivnike otpisuju redom. Posle Kolibrija, Jagodine, Å umadije, Poleta oruzje je položila i simpatična i čvrsta ekipa Trijumfa iz Kragujevca. Golove za građevinarke postigle su Neda Civrić u 25 i Emilija Anđelković u 87. minutu. Od prvog minuta građevinarke su krenule silovito, stvorile nekoliko prilika, ali im je trebalo 25 minuta da nađu put do mreže protiv granitne odbarane goŔći iz Kragujevca.

FOTO: Ranka Tomić

Počelo je prilikom Nede Civrić u 5 minutu, nakon asistencije Milice Smiljković, ali lopta je zavrÅ”ila u gol autu. Samo minut kasnije asistent kod prethodne akcije, Milica Smiljković je isprobala udarac sa 25 metara udaljenosti, ali je bila za malo neprecizna. U 11 minutu i najizglednija prilika za građevinarke da dođu u vođstvo. Korner sa leve strane izvela je Nevena Mičić, Smiljkovićeva je prosedila loptu na drugu stativu do usamljene Emilije Simić koja je nespretno reagovala i nije uspela da poÅ”alje loptu u praznu mrežu. U ovoj situaciji bio je lakÅ”e postići gol ,nego promaÅ”iti.

FOTO: Ranka Tomić

U 25 minutu konačno je probijen bunker goŔći iz Kragujevca i građevinarke su povele sa 1:0. Slobodan udarac, sa leve strane sa nekih 20 metara udaljenosti od gola Trijumfa, izvela je Nevena Mičić, pri čemu je ciljala desni ugao golmana Ivane Mijailović, ova je nespretno intervenisala i nogom kratko odbila loptu koja je stigla do Nede Civrić kojoj nije bilo teÅ”ko da je prosledi u mrežu.

I posle vođstva fudbalerke Rada nastavile su sa ofanzivom, ali nisu iznalazile reÅ”enje za granitnu odbranu Trijumfa. PokuÅ”ala je Milica Smiljković udarcem glavom u 30. minutu, nakon kornera koji je izvela Mičićeva, ali lopta je prohujala pored stative. U 40. minutu Danijela Mirčetić je Å”utirala atraktivno iz voleja, ali lopta je zavrÅ”ila u gol autu. Samo minut kasnije identična situacija kao u 11. minutu., čak i isti akteri. Odličan udarac iz kornera Ā izvela je Nevena Mičić, Smiljkovićeva je efektno prebacila loptu do Simićeve koja i ovaj put nije bila koncentrisana, tako da je propala joÅ” jedna izgledna prilika. U sam smiraj prvog poluvremena pokuÅ”ala je i Mičićeva sa 25 metara udaljenosti, ali sve se zavrÅ”ilo na pokuÅ”aju.

FOTO: Ranka Tomić

U drugom poluvremenu opao je ritam igre, građevianrke su čekale na Å”ansu iz greÅ”ke goŔći da postignu i drugi gol i da utakmicu sigurno privedu kraju, dok se goŔće veći deo drugog poluvremena nisu usuđivale da konkretnije priprete.

Izuzev poluprilike Mirčetićeve u 47. minutu sve do 65. minuta nije bilo većih uzbuđenja na obe strane.A onda se istakla Maja Ubović. Kapiten Trijumfa Jelena Stojimirović je izvela slobodan udarac sa 20 metara, lopta je poput taneta letela u gornji levi ugao, ali je Maja panterskim skokom uspela da izbaci loptu u korner i izmami aplauz publike.

FOTO: Ranka Tomić

U 71. Smiljkovićeva je isprobala ubojitu levicu, ali se Mijailovićeva nije dala iznenaditi. Dva minuta kasnije. Suzana Tanasković je probila po desnoj strani i kad se naÅ”la oko penaltika odlučila se na Å”ut, golmanka goŔći, opet ,je loÅ”e intervenisala, na kratko odbila loptu, ali je za malo zakasnila Marija MiloÅ”ević da reÅ”i sve dileme oko pobednika.PokuÅ”ala je i Mirjana Babić udarcem glavom u 80. minutu, ali ovog puta Mijailovićeva je bila sigurnija.

FOTO: Ranka Tomić

Najizgledniju priliku za izjednačenje fudbalerke Trijumfa imale su u 83. minutu. Usledila je brza kontra kragujevčanki, lopte se dokopala Sara Milosavljević na desnom krilu, onda je nesebično na drugoj stativi pronaÅ”la usamljenu Jelenu Stojimirović, usledio je Å”ut, a onda kao iz zemlje iznikla, uklizala je Sanja Savić i smelom intervencijom izblokirala njen udarac i sprečila iznenađenje. Svaku neizvesnost oko konačnog ishoda ,ove viÅ”e borbene nego kvalitetne fudbalske predstave, otkonila je ā€žklinkaā€œ Emilija Anđelković u 87. minutu, kada je na asistenciju Suzane Tanasković matirala nemoćnu Ivanu Mijailović. Sledećeg vikenda fudbalerke Rada idu na megdan leskovačkim Lavicama.

FOTO: Ranka Tomić

ŽFK Rad: Ubović, Savić ( od 90 Stanković), Miljković, Smiljković (od 88 Radulović), Tanasković, Pantović, Mičić, Mirčetić ( od 72 E. Anđelković), Simić ( od 90 Milosavljević), Babić, Civrić ( od 46 MiloÅ”ević).

ŽFK Trijumf: Mijailović, Petrović, Gačić, Tanović, Penčić, Milosavljević, Radisavljević, Prodanović, Jovanović Stojimirović, Samčović.

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Rad Trijumf
Međusobne utakmice
2016-2017
07.05
12:30
Trijumf
Rad
0
1
Rad
16.10
15:00
Rad
Trijumf
2
0
Rad

Uporedni rezultati

Rad
 
Trijumf
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
3 (2) Dati poeni 0 (0)
0 (0) Primljeni poeni 3 (1)
+3 (+2) gol razlika na utakmicama -3 (-1)
100% (100%) UspeŔnost 0% (0%)
Nema rezultata