XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice
"Građevinarkeā€œ zablistale starim sjajem ā€“ 5:3

U utakmici punoj preokreta fudbalerke Rada savladale su odličnu ekipu Poleta prikazavÅ”i najbolju partiju proleća.

ŽFK Rad. Ubović, Miljković, Mičić ( od 77 Dukić), Polić, Pantović Tanasković ( od 90 Risteski), Milenković ( od 84 Miletić), Civrić ( od 43 Savić), Mirčetić ( od 60 Smiljković), Simić, Ćorluka

ŽFK Polet: Mihajlović, Banjeglav, Avramović, Golubović, LiŔčević, Zindović ( od 81 Drobnjak), Selak, Časar, Govorčin, Ilić, Å erko ( od 68 Purda)

U utakmici punoj ritma i preokreta ā€œgrađevinarkeā€œ su zasluženo savladale na svom terenu odličnu ekipu Poleta iz Sivca i prikazale najbolju partiju ovog proleća. Poraz u prethodnom kolu u Kragujevcu, posle 18 meseci, nije se odrazio na ā€žgrađevinarkeā€œ, naprotiv one su protiv Poleta joÅ” čvrŔće zbile redove, imale igru, volju, energiju i zablistale onim starim prepoznatljivim sajem iz jesenjeg dela prvenstva kada nisu znale za prepreku.Strelci za ekipu Rada bile su Suzana Tanasković u 3, 48. i 80, Danijela Mirčetić u 45. i Ivana Dukić u 84. minutu, dok su strelci za Polet bile Anita Å erko u 10, Jovana Zindović u 23. i Viktorija Časar u 90.

Fudbalerke Rada su odlično otvorile utakmicu i već u trećem minutu doÅ”le do vođstva. Ćorluka je dubinskom loptom pronaÅ”la Tanaskovićevu na ivici Å”esnaesterca, ova se lepo oslobodila rivalke, a potom snažnim udarcemā€ž pocepalaā€œ mrežu nemoćne Dajane Mihajlović najavivÅ”i goleadu. Kratko je trajalo slavlje devojaka sa Banjice, jer uprkos potpunoj terenskoj inicijativi domaćina, goŔće iz Sivca su u 10. minutu iz kontre poravnale rezultat preko Anite Å erko. Posle izjednačenja devojke u nebesko ā€“ plavoj sportskoj opremi su joÅ” viÅ”e dodale ā€žgasā€œ. Prvo je Mirčetićeva pripretila sa distance, ali se istakla Mihajlovićeva dobrom intervencijom. Samo minut kasnije lepa akcija u interpretaciji Mičićeve, Milenkovićeve i Mirčetićeve, međutim ova poslednja je uputila nedovoljno jak udarac, tako da nije doÅ”lo do promene rezutata. Slična akcija i u 21. minutu, a u glavnoj ulozi Pantovićeva, Mirčetićeva i Civrićeva, ali akcija je zavrÅ”ena udarcem Civrićeve pravo u ruke golmanke Poleta. U 23. minutu hladan tuÅ” na Banjici.! I druga kontra Poleta je urodila plodom. Na asistenciju Viktorija Časar odlično je odregovala Jovana Zindović i po drugi put primorala Maju Ubović na kapitulaciju. Rezultatski preokret se nije odrazio na ekipu Dejana Paunkovića, naprotiv Ā devojke su nastavile sa napadima, a terensku nadmoćnost pretvorile su u pogodak u 45. minutu. Slobodan udarac sa nekih 20- tak metara iskosa sa leve strane izvela je Danijela Mirčetić. Bio je to viÅ”e centaÅ”ut u Å”esnaesterac nego direktan udarac na gol, međutim lopta je dobila neku čudnu putanju i uz veliku zaslugu golmanke Mihajlovićeve zavrÅ”ila u mreži.

U uvodnim minutima drugog poluvremena nova radost zaā€œ građevinarkeā€œ. Igrao se 48. minut, Milenkovićeva je ā€žprobilaā€œ po levoj strani onda se odlučila na ubacivanje na drugu stativu, natrčala je danas golgeterski raspoložena Suzana Tanasković i sprovela loptu u mrežu. U 69. minutu beležimo najlepÅ”u akciju na utakmici u kjoj je učestvovalo Å”est fudbalerki Rada i prava je Å”teta Å”to nije materijalizovana, jer bi to bila akcija za udžbenike.Ā  U ā€žsitno vezuā€œ učestvovale su Smiljkovićeva, Pantovićeva Mičićeva, Mirčetićeva Tanaskovićeva i Milenkovićeva, lopta je iÅ”la iz prve od noge do noge, rivalke su bile prosto zbunjene i nemoćne, međutim udarac Milenkovićeve je zavrÅ”io tik pored stative. Samo tri minuta kasnije Maja Ubović je hrabrom intervencijomĀ  zaustavila nezgodan udarac Jovane Selak. i sprečila novo izjednačenje. Minut kasnije uzvratila je Ćorluka ,međutim njen udarac je zavrÅ”io u rukama golmanke Poleta.Sve dileme oko pobednika ove veoma kvalitetne fudbalske predstave otklonila je Suzana Tanasković u 80. minutu kada je ā€žprojektilomā€œ sa 25 metara udaljenosti matirala nemoćnu MihajlovićevuĀ - 2:4. U 83. minutu Milenkovićeva je u slalomu nanizala nekoliko fudbalerki Poleta i kada je bila u prilici da ozbiljnije ugrozi gol protivnika slabo je Å”utirala i lopta je zavrÅ”ila u rukama golmanke Mihajlovićeve. Minut kasnije Milenkovićeva je slično uradila kao i u 48. minutu, samo ovog puta je uposlila Dukićevu koja je sprovela loptu u mrežu. Tačku na ovaj susret stavila je Viktorija Časar iz solo akcije u 90. minutu. Ovaj meč će ostati upamćen i po povratku Jovane Miletić na teren posle jednogodiÅ”nje pauze zbog povrede.

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Rad Polet
Međusobne utakmice
2018-2019
18.05
17:00
Rad
Polet
5
1
Rad
28.10
14:00
Polet
Rad
0
3
Rad

2016-2017
30.04
17:00
Rad
Polet
5
3
Rad
09.10
15:00
Polet
Rad
0
3
Rad

Uporedni rezultati

Rad
 
Polet
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
4 (2) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 4 (2)
16 (10) Dati poeni 4 (0)
4 (4) Primljeni poeni 16 (6)
+12 (+6) gol razlika na utakmicama -12 (-6)
100% (100%) UspeŔnost 0% (0%)
Nema rezultata