XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Srpski i azerbejdžanski volonteri na SP u rvanju u Zrenjaninu

BEOGRAD, 16. avgust (Info centar). - Dane Korica, generalni sekretar Sportskog svaza Srbije i Milan Jelić direktor Prvenstva sveta u rvanju za kadete koji će se održati u Zrenjaninu od 19. do 25. avgusta potpisali su u prostorijama Sportskog saveza Srbije ugovor kojim se predviđa da srpski volonteri, sa gostima iz Azerbejdžana pomognu u orgnizacije velikog takmičenja na kome se očekuje dolazak oko 1.500 učesnika iz 60 zemalja.

- Prilikom nedavne posete Azerbejdžanu kada je na čelu srpske delegacije bila Alisa Marić ministar omladine i sporta Srbije, dogovoreno je da 15 volontera iz ove zemlje budu na Šampionatu sveta u rvanju u Zrenjaninu. Iz Srbije ćemeo imati 20 volontera – rekao je Milan Jelić.- Veliku pomoć u organizaciji šampionata prušili su nam Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sportski savez Srbije, OKS, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, Grad Zrenjanin i naravo „Udruženje volontera“ koje je član Sportskog saveza Srbije. Interesovanje u Azerbejdžanu je inače bilo veliko, prijavilo se na konkurs 150 kandidata i izabrano je 15.

Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije je istakao da ni jedno veliko takmičenje ne može bez volontera:

- Siguran sam da će naši volonteri pomoći organzatorima i da će biti nesmejani, vedri i gstoljubivi i time poslati u svet najlepšu poruku iz Srbije - zemlje sporta. Jedan broj srpkih volontera će dogodine pomogati organizatorima prvih Olimpijskih igara Evrope u Azerbejdžanu. Rvački sevz Srbije, uverenb sam obzriom na tradiciju i veliko iskustvo naših rvačkih radnika, biće dobar domaćin i organizator.

Srpski rvači učestvovaće u oba stila, grčko rimskom i slobodnom, završili su usšeno i spring pripreme u Mađarskoj, a nastavili u Zrenjaninu gde treniraju sa rvačima Egipta Kako je istako Jelić, više se očekuje od takmičara u grčko rimskom stilu:

- Boban Živanović se nedavno u Budiv na EŠ okitio srebrnom medaljom, od njega očekujemo visok plasman i na Šampionatu sveta gde će biti izuzetna konkurencija. Visoko može da dogura i Erski, ne treba zaboraviti i na Nađa i Hortija. Velika takmičenja su inspiracija, posebno za mlade sportiste tako da nisu isključena i prijatna iznenađenja. U slobodnom stilu za dečake i devojčice nemamo takav kvalitet, ali sam siguran da će dati sve od sebe.

Volonteri će pomagati na aerodromu prilikom dočeka takmičara i gostiju, u centrima za akreditaciju, sudijskom timu i VIP osobama, prilikom dodele medalja i sportistima i ostalim članovima reprezentacija.

Poslednju svetsku kadetsku medalju za naše rvanje osvojio je u Budimpešti 1995. Norbert Futo (bronza).


Sledeća vest
Derbi kraj Tise