XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Vikend na dva točka u Beogradu

BEOGRAD, 16. avust (Info centar).- Biciklistički savez Beograda i Čukarički MBK, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Opštine Surčin organizovaće u subotu 17. i nedelju 18. avgusta dve rekreativne ture pod zajedničkim nazivom „Vikend na dva točka“.

- Želimo da svim ljubiteljima biciklizma i prirode u Beogradu ponudimo dve lepe akcije i zahvaljujemo se na pomoći Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda, Gradu Beogradu i Opštini Surčin – kaže Nebojša Popov predsednik BS Beograda.- U subotu će u Košutnjaku biti i takmičenje rekreativaca, a u nedelju je planirana vožnja kroz prirodu do nautičkog sela „Biser“ u Surčinu na Savi u kojoj će, siguran sam, uživati svi koji pođu...

U subotu tura pod nazivom „Knezu Mihailu u čast“ polazi u 10 časova (okupljanje je od 9 časova) sa Trga republike, vozi se do Košutnjaka do mesta pogibije kneza Mihaila, potom se nastavlja za Topčider gde je planiran i predah i takmičenje rekreativaca. Tura će se završiti oko 14 časova.

U nedelju, tura nosi ime „Savska pedala 2013“, okupljanje je u 9 časova na platou kod SC Pinki u Zemunu, a polazak je u 10 časova. Oko 11 časova, pred zgradom Oštine Surčin je kratak predah kada će se priključiti i učesnici iz Surčina, oko 11,30 je dolazak u Nautičko selo „Biser“ gde će učesnici ture, uz druženje i rekreativni program ostati do 15,30 časova kada se kreće za Beograd i rastanak je oko 17,30 časova na okretnici tramvaja u Ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu. Ukupna dužina ture je 62 km.

- Ovo nisu trke, već uživanje u vožnji i molim sve učesnike da imaju ovo u vidu - kaće direktor obe ture Ranko Marić, sekretar BS Beograda.- Tempo je 22 km na čas i toga ćemo se pridržavati. Obezbedili smo minibus za učesnike koji ne mogu da izvezu trasu, kao i mehaničarsku i lekarsku službu.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise