XS
SM
MD
LG

Rvanje: Živanović protiv Almašija

ZRENjANIN. 19. avgust (Info centar).- Vicešamion Evrope Boban Živanović kadet Partizana rvaće u prvom meču u kategoriji do 100 kg grčko rimskim stilom na Prvenstvu sveta za kadete u Zrenjaninu (20.- 25. avgust) protiv Mađara Almašija odučeno je žrebom. U ovoj kategoriji je prijavljeno 20 rvača.

Sebastijan Nađ u kategoriji do 50 kg za protivnika će imati Artura Politareva (Ukrajina). Prijavljeno je 26 učesnika.

U kategoriji do 54 kilograma (24 rvača u konkurencije) rvaće Mikloš Horti protiv Kacuridisa iz Grčke.

Stefan Ličšević (do 58 kg) za prvog protivnika imaće Alakbardea iz Azerbejdžana. Prijavljeno je 25 rvača.

Aleksa Erski (do 63 kg) rvaće sa Zimkinom iz Izraela a na strunjače će izaći 25 takmičara.

Takmičenje počinje u utorak, 20. avusta u 14 časova i prva kategorija je do 50 kg u kojoj će se takmičiti Nađ. Prvog dana prijavljeno je ukupno 118 rvača u pet kategorija.

- Žreb je bio povoljan – kaže trener srpskih rvača Dragan Radojević koji je pozvao sve ljubitelje rvanja i sporta da dođu u zrenjaninsku „Kristalnu dvoranu“ i bodre srpske rvače- Uvek je dobro da se u prvom kolu izbegne protivnik za koga znamo da je nezgodan. Boban Živanović, koji je naša uzdanica prvog dana je dobio za rivala Mađara sa kojim je trenirao u Mađarskog i koga je pobeđivao. Međutim, rvanje je sport gde su svakojaka iznenađenja moguća: na jednom turniru sa lakoćom pobedi protivnika a na sledećem – izgubi od istog.

Drugog dana, u sredu 21. avgusta Srđan Kovač (do 42 kg), Norbert Čikoš (do 69 kg), Žarko Dickov (do 76 kg) i Božo Tamaš (do 85 kg).

Na kadetskom Šampionatu sveta u Zrenjaninu očekuje se dolazak oko 1.000 takmičara, trenera, zvaničnih lica i gostiju iz 51 zemlje. Uključujući i sudije, delegate i druga zvanična lica, ukupno će biti zastupljeno 59 zemalja. Kako je istakao direktor Šampionata sveta Milan Jelić, ovo je najveće takmičenje u rvanju ikada održano u Srbiji.