XS
SM
MD
LG

Internacional Pitešti - Radnički KG 1:1

Fudbaleri Radničkog su odigrali i treću kontrolnu utakmicu na pripremama u Austriji. Protivnik je bio Internacional iz Piteštija, rumunski drugoligaš, a utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1. Meč je odigran u mestu Weissenbachu-u pred stotinak gledalaca i najmanje je bio prijateljski. Sevalo je sa svih strana, protivnici su bili izuzetno borbeni, pa je utakmica u pojedinim trenucima ličila na pravu prvenstvu. Igralo se oštro, pa čak i grubo, a u takvoj igri bolje su se snašli naši igači, koji su više imali loptu u nogama. Trener Radničkog, Bahrija Hadžić, zbog lakših povreda, nije mogao da računa na Božovića, Petrovića i Ilića, pa je bio primoran da izvrši dve izmene u odnosu na jučerašnju utakmicu. Počelo je napadima rumunskih igrača, ali bez izgledne šanse za pogodak. Uzvratio je Radnički preko Ristića i Krezovića, ali najbolju priliku u prvom poluvremenu, propustio je napadač Internaciona Itu u 40.minutu. Njegov udarac uspešno je odbranio Saša Mišić, pojačanje Radničkog iz Pirota. Drugo poluvreme je počelo iznenađujućim golom Rumuna. Neuspelu ofsajd zamku odbrane Radničkog iskoristio je rezervista Radoi i u 48.minutu doveo svoju ekipu u vođstvo. Od tada, Radnički preuzima sve konce igre u svoju ruke, ali neprecizni su bili Ristić, Tajdić i Markićević. Pravda je zadovoljena u 65.minutu. U šesnaestercu Internacionala srušen je Dragan Ristić. Loptu na “belu tačku” je postavio kapiten Radničkog Dalibor Antonijević i rutinski savladao rezervnog golmana Stoicescuja. Ovaj pogodak, Antonijević je posvetio svojoj kćerkici Nađi, koja je danas napunila 7 godina. Odmah u sledećem napadu, Radnički je mogao do pobede, ali je mladi Stefan Milošević pogodio samo desnu stativu gola Internacionala. I Rumuni su pogodili stativu i to Lazar iz slobodnog udarca. Do kraja meča vredi izdvojiti odličnu priliku Bobana Nikolića i nedosuđen penal ua srpskog trećeligaša posle igranja rumunkog igrača Forika, rukom, u svom šesnaestercu. Sve u svemu, odlična fudbalska predstava, sa puno trčanja, taktičkih nadmudrivanja i dosta oštrih startova. Sledeću utakmicu FK Radnički igra se danas, 29.jula, protiv turskog drugoligaša Eskiseherspora, posle koje utakmice sredi povratak u Kragujevac.

Strelci:
1:0 Radoi - 48.min., 1 : 1 Antonijević - 65.min. (11.m.) Žuti kartoni: Rakić, Antonijević, Markićević
FC Internacional Pitesti: Pampea, Tatarcive, Alistar, Ciobanu, Neagu, Gheorghita, Bier, Baicu, Constantinescu, Itu, Dicu Igrali su još: Stoicescu, Foriko, Parjol, Kiraly, Hapaina, Serban, Paleacu, Murieneanu, Lazar, Ciucur, Radoi
Radnički: Mišić, Rakić, Maričić, Ostojić, Antonijević, Mijanović, Tajdić, Krezović, Živković, Nikolić, Ristić. U igru su ulazili Milošević, Markićević, Rakić, Marković, Petrović, Lukić, Mijanović i Slović.