XS
SM
MD
LG

Dinamovci sa liderske pozicije ulaze u borbu za Prvu B ligu

Pravi baš kada je to bilo najpotrebnije. Odličnim rezultatima, pančevački vaterpolisti završili su ligaški deo takmičenja u Drugoj ligi grupa “Sever”, ili ti letnjem prvenstvu Srbije na prvom mestu, sa skorom od devet pobeda, i jednim remijem. Proteklog vikenda na programu bila dva poslednja kola, 9. i 10. Trener pančevačke ekipe Zoran Badnjarević imao je na raspolaganju sledeći sastav, Sretković, Batur, Obradović, Stević, Igić, Jaćimović, Mladenović, Guberinić, Erić, Bogojević, Fijatov, Josimović, Stojković i Brkić.
Dinamovci su prvo u subotu na svom bazenu, pred tribinama koje su ponovo bile ispunjene do poslednjeg mesta, lako došli do osme pobede. Pala je borbena ekipa Sente ukupnim rezultatom 10:7, po četvrtinama (1:0, 4:4, 4:0, 1:3). Strelci protiv Sente bili su Batur sa 4 gola, Djurović 3, Jaćimović 2 i Fijatov 1. Pančevački klub je i pre samog susreta bio favorit. Osnova za to je prvi duel koji su dinamovci rešili u svoju korist, kao i činjenica da su kvalitetniji tim od Sente. U bazenu je prštalo na sve strane, borbeni gosti skupo su prodali svoju kožu, pokušali su velikim zalaganjem i borbenošću da nadomeste nedostatak kvaliteta, ali ništa više od časnog poraza nisu mogli da postignu. Dinamovci dobijaju prvu četvrtinu rezultatom 1:0, dok je druga završena rezultatom 4:4. Posle toga, sve je došlo na svoje mesto. Domaći tim je zaigrao borbenije, i dosta bolje baš kada je bilo najpotrebnije, kada se lomio rezultat, i tako se došlo do osetne prednosti. Dinamo treću deonicu rešava u svoju korist, rezultatom 4:0, tada je razlika iznosila velikih pet golova, bilo je 9:4, i pobednik je već bio poznat. Poslednju četvrtinu, gosti dobijaju rezultatom 3:1, iskoristivši opuštenost pančevaca, i tu je bio kraj. Završnih 10:7 za Dinamo, i lepa uvertira za poslednji susret, derbi grupe Sever, koji je Dinamo odigrao u nedelju u gostima protiv ekipe Vračara.
Obe ekipe, i Dinamo i Vracar, ušle su u poslednje kolo sa istim brojem bodova, i istovetnim učinkom od osam pobeda i jednog remija. Taj nerešen rezultat, bio je iz prvog dela ostvaren na bazenu u Pančevu, kada je bilo 9:9. Ovoga puta, dinamovci nisu dozvolili iznenadjenje. Od samog starta znali su šta žele, i zasluženo stigli do devete pobede, bilo je 12:5 za Dinamo, i liderska pozicija na kraju ligaškog dela takmičenja bila je njihova.
Pred ovom ekipom Dinama ostaje još završni čin. Finalni turnir po dve prvoplasirane ekipe iz grupe "Sever" ( VK Dinamo i VK Vračar) i dve iz grupe "Jug" ( VPK Kraljevo i VK Goč). Turnir će se održati u subotu i nedelju 16 i 17 avgusta u Kraljevu. Prvo se sastaju prvoplasirani iz grupe Sever - Dinamo i drugoplasirani iz grupe Jug - Goč, kao i prvoplasirani sa Juga, domaćin Kraljevo i drugi iz grupe Sever - Vračar. U nedelju, u finalnom susretu, sastaće se pobednici subotnjih duela, a svi ljubitelja sporta u Pančevu sigurno se nadaju da će jedna od te dve ekipe, biti pančevački Dinamo.


Senta 11 : 10 Zemun
Jezero 10 : 8 Proleter
Vračar 5 : 12 Dinamo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 10 9 1 0 28
2 Vračar 10 8 1 1 25
3 Jezero 10 4 0 6 12
4 Zemun 10 3 1 6 10
5 Senta 10 3 0 7 9
6 Proleter 10 1 1 8 4