XS
SM
MD
LG

Radnički slavio u derbiju sa Šapcem

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički

U derbiju i direktnom okršaju za treće mesto ligaškog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog savladali su ekipu Šapca, na svom bazenu, rezultatom 10:6.

Derbi je opravdao očekivanja, viđena je velika i neizvesna borba do samog finiša, a Šumadinci su na kraju zasluženo slavili, identičnim skorom kao u prvom duelu u Šapcu i zacementirali treću poziciju.

Želeli su Kragujevčani da svedu utakmicu na mali broj golova i odbranom slome protivnika, po istom receptu iz Šapca, u čemu su i uspeli, pogotovo u prvom poluvremenu. Dobro je branio Todorovski, skinuo čak i peterac, a odlično su funkcionisali i blokoviSa druge strane, dobro su i šuterski ušli u meč, pa su dva puta imali tri gola prednosti (3:0, 4:1), ponajviše zahvaljujući raspoloženom Marku Jankoviću koji je u prvoj deonici postigao tri pogotka.

Držao je domaćin tu prednost sve do poluvremena (5:2), ali je gost bolje otvorio drugi deo susreta i preko Baraća i Mačića prišao na samo gol zaostatka (6:4). Upalile su se „crvene lampice“ u kragujevačkom taboru, pa su protivnički nalet odmah odbili Kristian Šulc i Lazar Vićković, za novih „plus tri“ – 7:4.

Šapčani se nisu predavali. Sredinom poslednje deonice prišli su na dva gola zaostatka (8:6), ali je Radnički potom još jednom uspešno osujetio napad protivnika sa igračem više. Sve dileme oko pobednika otklonio je Lazar Vićković, 100 sekundi pre kraja, a šlag na tortu stavio je bivši igrač Šapčana, Kristian Šulc.

Upravo je Šulc bio najefikasniji sa četiri gola, a pratili su ga Marko Janković i Lazar Vićković sa po tri pogotka, dok je Aljoša Mačić u ekipi Šapca postigao dva.

Pred Radničkim je derbi sa Novim Beogradom u Kragujevcu, koji će ujedno biti i njihov poslednji ovosezonski duel u ligaškoj fazi na domaćem bazenu, u sredu, od 18.45 časova.

Radnički - Šabac 10:6 (4:1, 1:1, 2:3, 3:1)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Prlić i Putniković.

RADNIČKI: Virijević, Kojić, Stanojević, F. Janković, Ranđić, Cvetanovi Ivanov, Adeišvili, Dadvani, M. Janković 3, Vićković 3, Šulc 4, Pljevančić, Todorovski, Antić. Trener: Stevanović.

ŠABAC: Živojinović, Barać 1, Novaković, Tomić, Kopcev, Krug 1, Barać, Stanić, Mačić 2, Dragović, Stojanović 1, Korać, Gavrilović, Toholj 1. Trener: Ličanin.


BVK Crvena zvezda 14 : 9 Partizan
Novi Beograd 14 : 9 NBG Vukovi
SPD Radnički 10 : 6 Šabac Eliksir
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 Novi Beograd 8 8 0 0 0 24
2 BVK Crvena zvezda 8 6 0 0 1 18
3 SPD Radnički 8 5 0 0 2 15
4 Šabac Eliksir 8 2 0 0 5 6
5 Partizan 8 1 0 0 6 3
6 NBG Vukovi 8 0 0 0 8 0