XS
SM
MD
LG

Ribnica sezonu otvara gostovanjem u Kladovu

Posle šestomesečne pauze počinje nova odbojkaška sezona Viner Štediše superlige. Kraljevačka Ribnica, u renoviranom i prilično ojačanom sastavu, na startu gostuje u Kladovu ekipi Đerdapa, a to je prilika da se sruši neprijatna tradicija od prošle sezone. Tadašnji debitant na elitnoj sceni i najprijatnije iznenađenje srpskog šampionata (ligu završili kao drugi na tabeli p. a. ) odigrao je tri zvanične utakmice sa Ribnicom i sve tri rešio u svoju korist.

- Posle napornog rada i priprema koje smo počeli u avgustu dolazi na red i zvanično takmičenje. Ove godine Ribnicu čekaju obaveze na tri fronta, ali je sigurno da smo maksimalno okrenuti šampionatu. Žreb je bio nemilosrdan, odmah gostujemo Đerdapu, ekipi koja nas je prošle sezone debelo zadužila i koja je igrala vrlo dobru odbojku. Svesni smo težine zadatka, superligaš iz Kladova je promenio tim u odnosu na prošlu sezonu, ali ni mi nismo isti, tako da ćemo jedni drugima biti nepoznanica. Očekujem da odigramo dobro, kvalitetno i nadam se pobedi – kaže Boško Mačužić trener Ribnice.

„Musketari“ u renoviranom sastavu ulaze u novu sezonu. Iz kluba su otišli Trajčevski, Januzović, Janićijević, Janković, Lukić, dok su u isto vreme dres Ribnice zadužili (ponovo) Mladen Bojović, Vladimir Usiljanin, Slobodan Milovanović, Dušan Stojsavljević, Miljan Kiković, dok su ugovore produžili kapiten Predrag Bićanin i srednji bloker Mirko Radević koji će ove sezone igrati na poziciji primača servisa.

- Po imenima to je jako dobar tim, to je činjenica i momci na terenu deluju baš tako. Ipak, mi smo dugo sklapali mozaik tima, Usiljanin je bio jednom nogom u inostranstvu, pa se na kraju opredelio za povratak u Ribnicu, tu je i odsustvo juniorskih reprezentativaca. Da nas čeka mnogo posla govore igre i rezultati u prijateljskim utakmicama gde je bilo uspona i padova, što sam u neku ruku i očekivao. Ipak, raduje sjajna atmosfera u timu, izuzetno drugarstvo i to je ono po čemu se Ribnica prepoznaje. To je garant dobrih igara i rezultata.

Strateg kraljevačkog superligaša je zadovoljan radom u proteklom periodu.

- Dugo smo u pogonu, ali su momci bili pravi profesionalci, sve su uradili na vrhunskom niovu i sa te strane nemam ni jednu primedbu. Ubeđen sam da spremno dočekujemo novu sezonu – zaključuje Boško Mačužić trener Ribnice.

Za susret u Kladovu neizvestan je nastup korektora Branislava Radovića koji je tokom priprema zadobio neugodnu povredu skočnog zgloba, a u međuvremenu se i ukočio. Ostali su spremni za bitku u Kladovu.

- Idemo na megdan Đerdapu raspoloženi i željni revanša za tri poraza u prethodnoj sezoni. Mislim da imamo kvalitet, ali nismo mi još uvek moćan tim, kako mnogi ocenjuju. Poslednja kontrolna utakmica u Kraljevu i ubedljiv poraz od Radničkog to najbolje govori i dobro je što je ta opomena stigla na vreme. Moramo bolje, mora da se radi više i da se na terenu ostavi srce. Tako Ribnica može do trijumfa, rival nije bitan – kaže Predrag Bićanin kapiten kraljevačke Ribnice.


Ribnica 3 : 1 Jedinstvo
Crvena Zvezda 3 : 2 Vojvodina NS seme
Spartak (S) 1 : 3 Partizan Vizura
Mladi radnik 0 : 3 Spartak (LJ)
Đerdap 3 : 0 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 49
2 Partizan Vizura 18 16 2 46
3 Vojvodina NS seme 18 12 6 34
4 Radnički 18 9 9 29
5 Ribnica 18 8 10 26
6 Spartak (LJ) 18 8 10 22
7 Đerdap 18 7 11 22
8 Mladi radnik 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 6 12 19
10 Jedinstvo 18 0 18 1