XS
SM
MD
LG

Trijumf Partizana protiv Viteza

Hokejaši Partizana pobedili su novobeogradski Vitez rezultatom 9:2 (1:0,5:2,3:0) u meču trećegkola Prvenstva Srbije u sezoni 2013/14. Osmostruki uzastopni šampion države je ovom pobedom zabeležio drugi trijumf u sezoni u isto toliko mečeva, doksu

"vitezovi" posle startnog poraza od Tise Volana dva dana ranije, još jednom poraženi na gostovanju.U timu Partizana "het-trik" je postigao kapiten Marko Milovanović (uz dve asistencije), po dva golapostigli su Marko Brkušanin (2as) i Aleksa Luković, dok su se po jednom u strelce upisali NenadRaković i Dragan Komazec. Strelci za "vitezove" bili su Boban Čuković i Marko Prokić.Poput meča u Segedinu pre dva dana, Vitez je i protiv aktuelnog prvaka Srbije održavao priključak samo u prvomperiodu. Partizan je već posle tri minuta igre poveo sa 1:0 preko Milovanovića i tim rezultatom otišlo se na prviodmor, iako je za promenu rezultata do kraja bilo nekoliko odličnih prilika na obe strane.

U nastavku "crno-beli" dolaze do svoje igre i već u uvodnih pet minuta postižu tri pogotka preko veomaraspoloženih bekova Brkušanina (dva gola i asistencija) i Lukovića za velikih 4:0. Vitez tek sredinom meča dolazido daha kada Prokić poentira posle akcije Čukovića i Bojana Jankovića. Nalet gostiju je bio kratkotrajan s obziromda je nepun minut kasnije Milovanović u "šorthend" situaciji zatresao mrežu Aleksandra Fata koji je nešto ranijezamenio Dejva Marlina. U završnici drugog perioda viđen je još po jedan pogodak sa obe strane. Luković je biostrelac za Partizan, dok je Čuković smanjio na 6:2 pred drugi odmor. Poslednji period počinje trećim pogotkom raspoloženog Milovanovića, da bi do kraja "crno-beli" samo potvrdiliubedljiv trijumf, iskoristivši brojne kazne za goste izazvane pre svega umorom. Raković je sredinom poslednjegperioda iskoristio jednu takvu situaciju, a četiri minuta pre kraja i Komazec za konačnih 9:2.


Beograd 3 : 7 Tisza Volán
Partizan 9 : 2 Vitez
NS Stars 2 : 14 Beostar
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Partizan 2 2 0 0 0 6
2 Tisza Volán 2 2 0 0 0 6
3 Beostar 2 1 0 0 1 3
4 Beograd 3 1 0 0 2 3
5 Spartak 0 0 0 0 0 0
6 Vitez 2 0 0 0 2 0
7 NS Stars 1 0 0 0 1 0