XS
SM
MD
LG
27.11.2013 Administrator

Rukometni savez Srbije i Fakultet za sport potpisali Sporazum o saradnji

U utorak, 26. novembra 2013, ozvaničena je saradnja između Rukometnog saveza Srbije i Fakulteta za sport. Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Fakulteta za sport i Rukometnog saveza Srbije predstavlja značajan korak za nauku i sport, jer će jedan od najuspešnijih sportova u istoriji Srbije ubuduće imati veliku podršku u jednoj obrazovnoj instituciji,kao i obrnuto.

O samoj saradnji, ideji i budućim ciljevima, dekan Fakulteta za sport, dr Ivanka Gajić,istakla je:

"Veoma smo ponosni što ozvaničavamo saradnju sa jednim od najuspešnijih sportskih saveza u Srbiji, rukometnim i što će pored Svetlane Kitić i Andree Lekić, koje su naši studenti, se ubuduće još rukometnih kadrova školovati kod nas. Mi smo novonastala, ali ne i neprepoznatljiva institucija u Srbiji i sigurnim koracima, kroz niz ovakvih saradnji, težimo da postanemo vodeća u pogledu sportskog obrazovanja."

Ispred Rukometnog saveza Srbije, Generalni sekretar, Božidar Đurković, istakao je koliko je za najvažniju rukometnu instituciju u Srbiji, važna jedna ovakva saradnja:

"Rukometni savez Srbije je prepoznao značaj ostvarivanja saradnje sa Fakultetom za sport u predvečerje Svetskog prvenstva za žene, ali i po završetku istog u vidu osposobljavanja rukometnih kadrova za koje će se i ubuduće, sigurno naći mesta u instituciji kao što je Rukometni savez Srbije. Zahvalio bih se Fakultetu za sport, Ivanki Gajić i pre svega Bojanu Sekuliću, osnivaču Fakulteta što su nam omogućili da preko nas ubuduće, pored kapitena rukometne reprezentacije Andree Lekić i Cece Kitić, koju je Svetska rukometna federacija prepoznala kao najbolju svih vremena, školujemo još puno rukometaša i rukometašica koji će posle svoje igračke karijere nastaviti sa radom u našem sportu."