XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Naj sekretari Branković i Dimitrijević

BEOGRAD, 3. decembar (Info centar).- Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije i Ivan Dimitrijević generalni sekretar Sportskog saveza Kosovske Mitrovice primili su godišnja priznanja Sportskog saveza Srbije za najbolje sekretare granskih i opštinskih saveza Srbije na prigodnoj svečanosti u toku osmog nacionalnog Seminara za stručno usavršavanje sportskih radnika u sistemu sporta Srbije.

Priznanje je Dimitrijeviću uručio Jasminko Pozderac direktor Zavoda za sport i medicinu sporta u prisustvu Vladimira Bateza generalnog sekretara Sportskog saveze Srbije i dr Daneta Korice savetnika u Sportskom savezu Srbije. Zbog neodložnih obaveza Slbodan Branković nije mogao da prisustvuje svečanosti i umesto njega priznanje je primio Branko Bošković iz Atletskog saveza Srbije. Uručili su ga Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije i Dragan Atanasov zamenik ministra omladine i sporta.

Velikom broju generalnih sekretara (tražila se “stolica više”, pa su neki čak i stajali) obratili su se Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije, Dragan Atanasov zamenik ministra omladine i sporta i Jasminko Pozderac direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije.

Seminara za stručno usavršavane sportskih radnika u sistemu sporta Srbije organizovali su, veoma uspešno, Sportski savez Srbije i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije uz, kao je istakao Aleksandar Šoštar u uvodnoj reči, „veliku i dragocenu podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije“.

Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbije bio je sprečen neodložnim obavezama da otvori seminar.

Seminar je obradio veliki broj veoma interesantnih i aktuelnih tema: “Komentar zbornika podzakonskih akata (pravilnika) MOS” (prof. dr Nenad Đurđević), “Strategija razvoja sporta 2014-2019” i “Uloga granskih sportskih saveza i opštinskih sportskih sveza u procesu sprečavanja negativnih pojava na sportskim priredbama” (Dragan Atanasov, pomoćnik ministra za omaidnu i sport), “Iskustva iz prakse na stručnom osposobljavanju kadrova i licenciranju sportskih stručnjaka i stručnjaka u sportu” (prof. dr Dušan Perić), “Značaj i uloga nacionalne kategorizacije sportskih objekata MOS” (Zagorka Petrović-Zlatanović –Gigić) i “Matične evidencije” (Predrag Bićanin, šef INDOK-odeljenja Zavoda za sport i medicinu sporta).

Održane su i dve radionice. U prvoj teme su bile “Uloga i način funkcionisanja teritorijalnih sportskih saveza u skladu sa Zakonom o sportu” sa posebenim osvrtom na programe i pravilnike o kategorizaciji, finansiranju i korišćenju sportskih objekata (dr Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije) i “Metodološko uputstvo za podnošenje završnog izveštaja o realizaciji programa MOS” (Nikola Maletić).

U drugoj, na temu “Žene i sport” govorila je Roksanda Atanasov predsednik Komisije “Žene i sport” Sportskog saveza Srbije dok je Slaven Radonjić iz Sportskog saveza Srbije obradio temu “Osnovna uputstva i proces izrade i usvajanja plana javnih nabavki usportskim organizacijama”.

Po završetku, održan je i okrugli sto na kome su učesnici seminara kroz razgovor dobili odgovore od predavača na brojna i veoma interesantno pitanja iz oblasti koje su obrađivane.