XS
SM
MD
LG

Trijumf Španaca na Britvinom oproštaju

U pravom sportskom ambijentu hale “Jezero”, koja je bila dobro popunjena, kada su u pitanju utakmice u malom fudbalu, bučno navijanje i bubnjeve, sinoć je odigrana prijateljska utakmica reprezentacije Srbije i Španije, koja je upriličena povodom optoštaja od reprezenativnog dresa Vidana Bojovića, poznatog kao Britva, kapitena i igrača Ekonomca. Ovaj izvanredni sportista posle sedam godina nastupa u reprezentaciji sa 84 utakmice i 28 golova dobio je burne ovacije gledalaca za poslednji nastup u reprezentativnom dresu pred ljubiteljima futsala u Kragujevcu. Došli su gledaoci i iz drugih gradova, kao i iz njegove rodne Ivanjice, gde je počeo fudbalsku karijeru u Javoru.

Zajenički snimak reprezentacija Srbije i Španije posle sinoćne utakmice u hali “Jezero” (Foto: M.Jovičić)

 

 

Pre početka utakmice upriličena je svečanost na kojoj su kapitenu reprezentacije Bojoviću uručeni brojni pokloni među kojima i dres sa brojem 13, i Plaketa Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije u futsalu, u kojoj je nastupilo devet igrača Ekonomca, nije mogla da zaustavi “crvenu furiju” . Španci šestostruki prvaci Evrope i dva puta svetski prvaci, igrali su brže, organizovanije i lako došli do visoke pobede. Njima je ovo bila prva od dve utakmice koje će u okviru završnih priprema za učešće na prvenstvu Evrope odigrati sa reprezentacijom Srbije. Drugi susret odigraće se večeras u Beogradu.

Ljubitelji fudbala iz Kragujevca imali su priliku da vide prave virtouze na parketu iz španske reprezentacije, koja je i aktuelni prvak Evrope, a na Svetskom prvenstvu na Tajlandu u finalu izgubila od Brazila na penale.

Utakmicu je počela petorka Ekonomca u sastavu: Aksentijević, Kocić, Surudžić, Bojović i Rajčević,  igrali su i Simić, Rakić, Janjić i Vesić, a iz drugih klubova Živanović, Cvetanović, Pršić, dok su na klupi bili Matijević i rezervni golman Antonić.

Vidanu Bojoviću dres sa brojem 13 za uspomenu uručio selektor Aca Kovačević (Foto: M.Obrenović)

Reprezentacija Srbije dobro je krenula i u prvom poluvremenu pružila dostojan otpor kvalitetnijoj selekciji Španije. Golman Aksentijević je “bombardovan” šutevima iz daljine, ali je u 10. minutu morao da vadi loptu iz mreže.Pereira je iskoristio neopreznost u odbrani domaćina, kada je lopta šetala golmanskom linijom i ubacio je u mrežu. Pet minuta kasnije najbolji pojedinac u redovima Srbije Kocić je posle asistenzije Rajčevića udarcem sa desetak metara uspeo da izjednači na 1:1. Međutim u finišu prvog poluvremena Španci su preko Martija i Painje postigli dva pogotka i na odmor otišli sa rezultatom 3:1.

U drugom poluvremenu golman Aksentijević je bio na mukama da odbrani “projektile” gostiju iz Španije. Najčešće su pretiliPainjo, Himenez i Marti. Posle pokušaja Rajčevića udacem iz daljine da iznenadi golmana Jose Hernandeza, Kampos je u 32. minutu postigao svoj drugi pogodak na sinoćnoj utakmici i povećao prednost Španije na 4:1. Pet minuta kasnije Surudžić je propustio veliku šansu da se upiše u listu strelaca, jer je sa tri metra na drugoj stativi glavom loptu poslao u ruke golmana reprezentacije Španije. Na drugoj strani precizniji je bio reprezentaivac gostiju Usin, a konačan rezultat u 40. minutu postavio je Kintela.

Reprezentacija Španije je igrala kvalitetnije, više želela pobedu, ali je rezultat previsok u odnosu na igru koja je prikazana sinoć na parketu hale “Jezero”. Ekonomac zaslužuje visoku ocenu za organizaciju utakmice, ali i uspeh da okupi više gledalaca nego kada je igrana Liga šampiona u Kragujevcu.

SRBIJA – ŠPANIJA 1:6 (1:3)

KRAGUJEVAC – Sportska hala “Jezero”. Gledalaca: Preko 2.000. Sudije: Marin (Španija), Vasić (Srbija).

STRELCI: Kocić u 15. za Srbiju, a Pereira, 10, Marti 18, Painjo u 20. i 32, Gisado u 36. i Kintela Karil u 40. minutu za Šapniju. Žuti kartoni: Vesić i Surudžić (Srbija).

SRBIJA: Aksentijević, Kocić, Surudžić, Bojović, Rajčević, Simić, Živanović, Rakić, Cvetanović, Janjić, Pršić, Vesić, Matijević i Antonić.

ŠPANIJA: Hernandez, Himenez, Kortes, Korantes, Gonsalveš, Pereira, Kintela Karil, Painjo, Gisado, Marti, Vara.

Nagomilavanje prekršaja: Srbija: 6 (2+4), Španija: 7 (3+4)