XS
SM
MD
LG

Uroš Kovačević prvi "Musketar"

Pred odlazak u Beograd na utakmicu sa Partizanom u Ribnici je vladala vedra i radna atmosfera. Svi "musketari" kao jedan bili su svesni činjenice da u susretu sa Partizanom mogu dosta da dobiju i skoro sve da izgube. Pravilan pristup meču, koncentracija u svakom poenu i borbenost do krajnjih granica, sve to je odlikovalo pulene Boška Mačužića u "Šumicama" i tri boda su stigla na konto Kraljevčana. Teško je bilo izdvojiti najbolje jer su svi dali puni doprinos trijumfu, od sjajnog libera Vladimira Jovića, preko srednjaka Mijalkovića i kapitena Radevića, tehničara Bićanina, do mladog korektora Milije Mrdaka koji je na pravi način zamenio povređenog Radovana Gavrilovića. Ipak, posebno poglavlje priče iz srpske prestonice bili su primači servisa Ribnice Vladan Đorđević i Uroš Kovačević. Odigrali su vrhunsku utakmicu i pokazali da je prvoligaš iz grada na Ibru dobio tandem koji može mnogo
Spremali smo se za tešku utakmicu. Brzo smo nesrećni poraz od Vojvodine stavili po strani i okrenuli se pripremi za "crno-bele". Znali smo sve mane i vrline rivala koji je prilično neugodan i za koga je ovo takođe bila prelomna utakmica. Ušli smo sjajno u susret, skoro da nismo imali slabog mesta u timu, potpuno nadigrali Partizan i našoj pobedi nema prigovora – počinje priču o trećoj prvenstvenoj pobedi svog tima najbolji akter meča Uroš Kovačević.
Ribnica je protiv Partizana demonstrirala i nešto nesvojstveno ovom timu u ranijim utakmicama, sjajnu igru u polju?
Imali smo veliku želju da pobedimo, da odigramo kvalitetno i dobro i potvrdimo da nam je mesto u samom vrhu naše Superlige. Ta želja  nas je vodila tokom meča, iz takvog pristupa izrodila se i sjajna igra u polju. Jović je "doktorski" odigrao poziciju libera i potvrdio da je najbolji u ligi na tom mestu, ali i svi ostali smo ga ispratili. Partizan je bio dostojan protivnik, imali su i oni svoje šanse da slave, pogotovo u trećem i četvrtom setu, ali smo mi pokazali više i za taj poen ili dva bili bolji.
Ribnica nije imala mlađeg prvotimca u startnoj postavi. Koliko je teško jednom petnaestogodišnjaku da se izbori za svoje mesto, da ga kolektiv prihvati?
Nisam imao nikakvih problema. Moj brat Nikola je takođe počeo u Ribnici i neke saigrače znam iz tog vremena, ostale iz prethodne sezone kada mi je tadašnji trener Đorđević pružio šansu u prvom timu. Sjajno su me svi prihvatili, kao da sam vršnjak sa njima i to mi daje poseban elan na treninzima i utakmicama. Još mi je lakše pored trenera Boška Mačužića koji me je trenirao u mlađim kategorijama, koji me odlično poznaje i zna kako da me uvede u trening i u utakmicu. Jednom rečju sve je super.
Sada su tu i dva eks reprezentativca Đorđević i Batez. Obojica su tu da pomognu Ribnici da ostavri što bolji plasman, ali i da pomognu tvom sazrevanju?
Oni su sjajni i ljudi i igrači. Meni je velika čast da sa njima uopšte mogu da treniram, da igram pored njih. Upijam svaki njihov savet i na terenu se vidi koliko me dobro savetuju. U "teča" gledam kao u Boga – sa osmehom govori Kovačević dok objašnjava kako je Vladimir Batez dobio nadimak (teča) od fizioterapeuta Ribnice Lazarevića.
Ribnica je trijumfom u Beogradu ušla vodeći kvartet, ali tek sada slede izazovi. Prvo je na tapetu Šumadijski derbi sa Radničkim.
Oni su pokazali koliko vrede, osvojili su Kup, dobro igraju u Evropi, nas su prošle sezone dobili tri puta ubedljivo. Ipak, na našem parketu, pred našom publikom, mi imamo prednost. Verujem da možemo do trijumfa, jer imamo mnogo motiva – zaključuje najveći odbojkaški talenat u nas i izdanak Ribnicine škole Uroš Kovačević.

Uroš Kovačević je 1993. godište, visok je 197 cm i od ove sezone je starter u timu kraljevačkog prvoligaša. Letos je završio "malu maturu" u OŠ "Jovo Kursula",a dalje školovanje zbog obaveza u odbojci (klub, reprezentacija) nastavio je vanredno kao učenik ESTŠ "Nikola Tesla".
Sve ide po planu, položio sam već četiri predmeta da se pohvalim malo. Školu ne smem da zapostavim – dečački iskreno govori Kovačević, a na pomenu derbija sa Radničkim širi osmeh i naglašava: - Pola "Picmale" (kraj u kome živi) će doći na utakmicu. Kada je tako ja uvek igram odlično i ubeđen sam da možemo do trijumfa – nepopravljivi je optimista Kovačević.


14 .kolo Superliga
Radnički Credy Banka 3 : 2 Ribnica
Partizan 1 : 3 Crvena Zvezda
NIS Vojvodina 3 : 1 Borac Petrohemija
Smederevo 1 : 3 Mladi Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 2 35
2 Radnički Credy Banka 14 11 3 31
3 NIS Vojvodina 14 8 6 24
4 Ribnica 14 6 8 21
5 Mladi Radnik 14 6 8 20
6 Partizan 14 5 9 15
7 Smederevo 14 4 10 14
8 Borac Petrohemija 14 4 10 8