XS
SM
MD
LG

Fenjer najzad prepušten

Pobedom nad čvrstom, kvalitetnom i iskusnom ekipom BSK-a Inđijci su najzad ostvarili pomak na tabeli. Nakon dužeg vremena predali su „fenjer“ koji su dugo nosili. I pored dobrih igara i uspešnih rezultata teško su nadoknadili bodovni minus iz jesenjeg dela prvenstva. U najboljoj partiji ovoga proleća uspeli su da savladaju dojučerašnjeg superligaša. Dobro su znali vrednosti ekipe iz Borče. Nije bilo lako izboriti se sa jednom od najkvalitetnijih ekipa koje su ovog proleća gostovale na stadionu kraj železničke pruge. Tradicija je takođe bila na strani Borčana koji ni jednom nisu položili oružje na gostovanju u Inđiji. Pogodak postugnut u 45.minutu odlučio je konačan ishod ove dinamične, borbene, prave prvenstvene utakmice. Ispostavilo se da je podmlađeni sastav Inđije imao dovoljno snage da se suprotstavi renomiranom gostu. Žestok ritam nije ih ni malo pokolebao. Izdržali su mladići u zeleno belim dresovima sva iskušenja. Imali su na kraju razloga do radost zbog zaslužene pobed podele sa vernim simpatizerima. Borbenošću, požrtvovanjem i disciplinom u igri nadomestili su odsustvo nekolicine najsiksunijih prvotimaca. Izborila se poletna mladost sa svim izazovima i uspešno privela susret kraju. Rade Pejić je po mnogima bio najzapaženmiji akter susreta. Ne bez razloga proglašen je od strane sportskih izveštača igračem utakmice. Bezbroj puta prošpartao je kraj desne aut linije prenoseći težište igre na polovinu protivnika. Upotrebljivim centar šutevima stvarao je saigračima izgledne prilike za postizanje pogotka a protivničkim igračima zadavao je na taj način silnu glavobolju. Nije nakon utakmice skrivao zadovoljstvo pre svega zbog izvojevane pobede ali i svoje igre.

“Imali smo protiv sebe protivnika koji je došao u Inđiju sa namerom da se nadigrava. Pripremljeni smo za sva moguća iznenađenja. Stručni štab nam je predočio o kakvom se rivalu radi. Insistirano je da se striktno pridržavamo upustava, da striktno motrimo na svaki detalj, svaki pedalj terena. Iziskivao je ovakav pristup silne napore. Nije bilo ni malo lako, naročito u završnici susreta kada su Borčani krenuli na sve ili ništa ne ostavljajući nam ni trenutka predaha. Izdržali smo sva iskušenja čime je ostvarena pobeda bila draža. Osvojenim bodovima najzad smo se odlepili od poslednjeg mesta na tabeli. Tek sada se vidi koliko nam nedostaju bodovi izgubljeni jesenas na domaćem terenu. Ova pobeda novi je podstrek za još veće napore. Nada u mogući opstanak u prvoligaškom društvu sada je još izvesnija. Neophodno bi bilo da  ostvarimo kontinuitet uspešnih rezultata, da sa nekog od preostalih gostovanja donesemo koji bod. Bila bi prava šteta da se ovakva ekipa oprosti od prvoligaškog društva. Imamo u svojim redovima zaista kvalitetnih mladih igrača pred kojima je lepa perspektiva. Zbog njih ali i uslova kojima Klub raspolaže trebalo bi se do kraja založiti za očuvanje sadašnjeg statusa. Uveren sam da uz maksimalno zalaganje svih možemo do konačnog cilja“ naglašava Rade Pejić.

Inđijci su u susret sa BSK-om ušli bez trojice standardnih, uz to najiskusnijih prvotimaca. Stevan Kovačević, Darko Bjedov i Veljko Vuković zbog povreda nisu nastupili. Boris Varga ušao je u igru tek u završnici susreta. Šansu su zbog toga dobili mladi igrači, dojučerašnji omladinci. Utakmicu sa BSK-om započeli su sa čak šestoricom mladih koji su ponikli u omladinskoj školi ovog kluba.

Stanivuković, Pejić, Stanković, Krivokuća, Bosančić, Lemajić ne tako davno nastupali su u omladinskom pogonu prvoligaša iz sremske ravnice.

Sticaj okolnosti nametnuo je potrebu da zauzmu mesta u najboljoj postavi. Igrom, angažovanjem, borbenošću ali i nesumnjivim igračkim kvalitetima u potpunosti su opravdali ukazano poverenje. Još jednom se ispravnom pokazala orijentacija na vlasite kadrove. Mnogo Inđijci ulažu u razvoj sopstvene škole. Kako kažu već imaju u planu da još nekolicinu mladih, perspektivnih igrača gurnu u vatru bez bojazni da će na pravi način iskoristiti pruženu šansu.


25 .kolo Prva liga Srbije
Mladost (L) 2 : 1 Teleoptik
Dolina 0 : 1 Borac
Smederevo 1 : 0 Sloga (K)
Radnik 1 : 0 Proleter
Timok 0 : 1 Jedinstvo Putevi
Bežanija 0 : 0 Metalac (GM)
Inđija 1 : 0 BSK Borča
Sloga (PM) 2 : 0 Sindjelić
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 25 15 5 5 50
2 Metalac (GM) 25 13 6 6 45
3 Borac 25 11 7 7 40
4 Bežanija 25 9 11 5 38
5 Sloga (K) 25 11 5 9 38
6 Sloga (PM) 25 11 5 9 38
7 Sindjelić 25 9 6 10 33
8 Radnik 25 9 6 10 33
9 Proleter 25 8 8 9 32
10 Jedinstvo Putevi 25 8 8 9 32
11 BSK Borča 25 8 7 10 31
12 Smederevo 25 8 6 11 30
13 Teleoptik 25 7 7 11 28
14 Timok 25 6 9 10 27
15 Inđija 25 7 5 13 26
16 Dolina 25 6 7 12 25