XS
SM
MD
LG

Streličarstvo: Marija Ljubinković druga u Kamniku

KAMNIK, 29.april (Info centar).- Marija Ljubinković, streličar BSK iz Beograda osvojila je drugo mesto u disciplini koppaund (lukovi sa točkićima) na Centralno evropskom kupu u Kamniku u Sloveniji.

Kvalifikicije je završila na trećem mestu sa 628 krugova i u prvom kolu direktnih eliminacija bila je slobodna. U polufinalu je pobedila Jakab (Slovenija) sa 133:129, da bi u finalu izgubila od Hrvatice Buden sa 141:116.

Visoko sedmo mesto olimpik stilom osvojio je Luka Popović iz beogradskog Elit arčerija. U kvalifikacijama je bio sedmi sa 602 kruga, u prvom kolu eliminacija je pobedio Mađara Gajdoša sa 6:2, da bi u četvrtfinalu izgubio od Reberniga iz Austrije sa 6:0 koji je kasnije osvojio bronzu.

Dejan Margetić (Kalemegdan) u kvalifikacijama je imao 577 krugova a Luka Grozdanović (Niš) 576, osvojili su 11. i 12. mesto i prošli u direktne eliminacije gde su ispali u prvom kolu. Grozdanovića je sa 6:2 izbacio Mađar Banda, a Mergetića Slovenac Kamnar takođe sa 6:2. Na kraju su podelili deveto mesto.

Olimpik stilom u kvalifikacijama Ksenija Vukić, seniorka Srebrne strele, zauzela je osmo mesto sa 529 krugova. U prvom kolu direktnih eliminacija izbacila je Frank iz Austrije sa 6:2, da bi u četvrtfinalu sa 6:2 izgubila od Božič (Slovenija) završivši na kraju na šestom mestu.

Tri srpske juniorke olimpik stilom prošle su u direktne eliminacije: šesta Katarina Milošević (Niš) 534, osma Jasna Radošević (Velos) 483 i deveta Čarna Brzaković (Pančevo) 467. U prvom kolu Miloševićeva je bila slobodna, u četvrtfinalu je izgubila od Poljakinje Tržebinska sa 6:0 i zauzela je na kraju šesto mesto.

Čarna Brzaković je u prvom kolu pobedila sa 6:4 Slovenku Petkovšek, u četvrtfinalu je poražena od Poljakinje Vejnerovske sa 6:0 i osvojila je na kraju osmo mesto. Radoševićeva je u prvom kolu poražene od Lukančič (Slovenija) sa 6:0 i na kraju je deveta.

Osmo mesto pripalo je junioru Akošu Vargi iz Kastl Arčerija kompaund stilom. Imao je 682 kruga u kvalfikacijama i ušao je u direktne eliminacije kao osmi, ali nije došao na vreme na raspucavanje i ostao je osmi.

Deveto mesto pripalo je Aleksanadru Beatoviću (Velos) koji je u prvom kolu eliminacija izgubio od Hrvata Orlića sa 6:2 u konkurenciji juniora olimpik stilom. U kvalifikacijama je sa 580 krugova bio 14.

Kadet Niša Nikola Stefanović je sa 589 krugova olimpik stilom bio 14. pre eliminacija. U prvom kolu ga je sa 6:2 pobedio Požar (Slovenija) i na kraju je podelio takođe deveto mesto.

Mina Šibalić (Pravi put, Zemun) je u konkurenciji kadetkinja olimpik stilom sa 541 krug osvojila je 17. mesto.