XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Vasiljeviću treći kup Srbije

BEOGRAD, 29. april (Info centar).- Borko Vasiljević, juniorski reprezentativac beogradskog Rikošeta, pobedio je u trećem Kupu Srbije u gađanju glinenih golubova - trap na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo”. Drugo mesto pripalo je dugogodišnjem prvotimcu Barajeva Dragomiru Ivankoviću, dok je bronzu osvajio Zoran Jakšić iz Rikošeta.

Ekipno slavio je Rikošet ispred Grofa iz Kališta kod Požarevca i Barajeva.

U polufinale su se plasirali Borko Vasiljević i Zioran Jakšić (obojica Rikošet, Beograd) sa po 108 pogodaka, Goran Nikolić sa 105, Zoran Lukić sa 104, Nemanja Smiljanić (svi Grof Kalište) sa 103 i Dragomir Ivanković (Barajevo) takođe sa 103 goluba.

Posle novih 15 golubova, u meč za zlato sa po 12 golubova plasirali su se odmah Vasiljević i Ivanković, a za plasaman u meč za treće mesto su raspucavali Jakšić, Lukić i Smiljanić sa po 11 golubova. Odmah je eliminisan Nikolić sa deset golubova. Jakšić i Lukić su pogodili prvu metu, Smiljanić je promašio tako da se se za bronzu borili Jakšić i Lukić. Uspešniji je bio Jakšić 13 - 9.

U meču za prvo mesto, junior Borko Vasiljević je sa 11- 10 pobedio iskusnog Ivankovića.

Konačan plasman: 1. Vasiljević, 2. Ivanković, 3. Jakšić, 4. Lukić, 5 Smiljanić, 6. Nikolić.

Finalne borbe održane su po pravilima ISSF i korišćen je i tajmer za merenje 12 sekundi koliko ima strelac za pripremu.

U prvom kupu redosled je bio Jakšić, Vaseljević, Smiljanić, u drugom Pera Nedić, Ivan Rižek (obojica Jedinstvo trap Stara Pazova), Smiljanić.

Ekipno, u konkurenciji šest timova, pobedio je Rikošet iz Beograda (Vasiljević, Jakšić, Pavlović) sa 318, drugi je bio Grof iz Kališta (Nikolić, Smiljanić, Andrić) sa 293, a treće Barajevo (D. Ivanković, A. Ivanković, D. Nikolić) sa 279 golubova. Učestvovale su i ekipe Lepenski vir, Luki, Pruga iz Lajkovca i Skit iz Uba.

U disciplini skit Nenad Radović je u finalu pobedio sa 15 - 11 Gorana Stojadinovića, dok je treće mesto pripalo Jovanu Amanoviću (svi Novi Sad). Pre finala najbolji je bio Stojadinović sa 106 golubova, Radović je imao 99, a Amanović 95 golubova.

Četvrti Kup Srbije je zakazan za 24. i 25. maj.