XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Đacima sva pažnja

BEOGRAD, 28. april (Info centar).- Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije i Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije potpisali su sporazum o saradnji sa ciljem da se još više unapredi sistem školskog sporta u Srbiji.

- Sportski savez Srbije, naveća sportska organizacija na Balkanu, uz brigu o vrhunskom sportu ima zadatak da pomogne da se što više građana Srbije, pogotovo dece i đaka bavi sportom. Savez za školski sport Srbije je nosilac aktivnosti u ovoj veoma važnoj oblasti sportskog života Srbije i prirodno je da sarađujemo za dobrobit đaka – sportista i da im zajednički omogućimo najbolje uslove. Očekujemo i podršku lokalnih samouprava – istakao je Aleksandar Šoštar.

Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije je naglasio da je Sportski savez Srbije dragoceni i pouzdani partner i da je ovim sporazumom napravljen još jedan važan korak u do sada izuzetnoj saradnji:

- Ne smemo da dozvolimo da se deci „dogodi sport“ i da slučajno počnu da se njime bave, već moramo da nastojimo da ih kroz naš dobro osmišljen i stručno vođen sistem uključujemo od malih nogu i usmeravama ka zdravom načinu života – rekao Tanasković.- Uskoro ćemo predstaviti i „Sportsku karticu“ za roditelje pomoću koje će moći da kod velikoj broja najboljih proizvođača nabavaljaju sportsku opremu pod povoljnijim uslovima. Kartica će imati bar kod i iz cene, deo novca ići će na račun škole koju pohađa njihovo dete, da bi se iskoristio za poboljšanje uslova da se đaci bave sportom.

Potpisivanju sporazuma u prostorijama Sportskog savza Srbije prisustvovali su Velizar Đerić potpredsednik i Vladimir Batez generalni sekertar Sportskog saveza Srbije, Slobodna Đurić član UO SS Srbije i druge ugledne zvanice i prijatelji sporta.