XS
SM
MD
LG

Završen turnir "Kovanluk 2009."

Turnir u malom fudbalu u organizaciji mesne zajednice Kovanluk završen je juče uz grejanu rakiju i dodelu nagrada. Najviše od svih, prikazala je ekipa “Blizanci” i zasluženo ponela epitet najbolje. Posle kvalifikacionih borbi ostalo je četiri ekipe. “Blizanci” predvođeni braćom Andrić Draganom i Slobodanom uz veliku podršku Ristića, Lukovića i Zečevića savladali su u prvom polufinalnom meču ekipu “Pantelić+Predah” za koju su nastupali Đorđević, Erović, Županjac, Milošević, Maričić i Radovanović sa 8-4.
Golove za “Blizance” dali su Ristić 5 i D.Andrić 3, dok je sve golove za poraženu ekipu (4) postigao Marko Đorđević. Ekipa pod nazivom “Stomatološka ordinacija Stevanović Ratina” koja je u svojim redovima imala takve asove kao što su Bane Đurić, Stojković-Piksi, Rašo Babić, Vasović i Jokić nije uspela da se plasira u finale jer je poražena od ekipe “Nele gradnja” sa ubedljivih 5-1. Za  “Nele gradnju” nastupali su Božić, B.Jovanović, B.Čorbić, Aleksić, Ristović i Vilimonović. Golove na ovom meču postigli su Čorbić 3 i Jovanović 2, dok je počasni pogodak postigao Đurić.
Finale nije donelo očekivanu neizvesnost jer su “Blizanci” visoko porazili “Nele gradnju” sa ubedljivih 12-3. Golove za pobedničku ekipu postigli su D.Andrić 5, Ristić 4, Luković 2 i S.Andrić jedan, dok su golove za “Nele gradnju” postigli Čorbić, Jovanović i Božić.
Najbolji igrač turnira je Dragan Andrić iz ekipe “Blizanci”. Milorad Ristić je najbolji strelac turnira sa neverovatnih 24 gola na 5 mečeva.

Rezultati kvalifikacija:

Pantelić+Predah - Kometa 5-3
Nele gradnja - Blizanci 3-7
Stomatološka ordinacija Stevanović Ratina - Mladi lavovi 8-2
Blizanci-Kometa 11-3
Nele gradnja-Pantelić+Predah 5-1
Blizanci-Pantelić+Predah 11-4
Kometa-Nele gradnja 2-3
Pantelić+Predah-Mladi lavovi 5-5 penalima 1-0.

Zanimljivo je i to, da je na penale meč završen 1-0 iako je izvedeno 10 penala, po 5 na obe strane. Organizator će se potruditi da se tradicijonalni turnir nastavi i iduće godine, uz nadu  da će na turniru učestvovati još više ekipa.