XS
SM
MD
LG
09.05.2014 Administrator

Peruničić primio osvajača tri medalje na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić primio je danas Tamaša Kajdočija, reprezentativca Srbije u dizanju tegova, koji je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Poljskoj osvojio jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

-Ovo je veliki uspeh za naš sport, samim tim što su ovo prve evropske medalje u istoriji Saveza Srbije za dizanje tegova. Ova tri odličja pokazuju da rad, trud i odricanje daju vrhunske rezultate. Želim ti da nastaviš u istom ritmu i ponovo nas obraduješ svojim nastupima- poručio je Peruničić.

Peruničić je istakao da je Ministarstvo omladine i sporta druga kuća svih sportista i da mu je drago kada mladi sportisti osvajaju medalje i obaraju rekorde, posebno kada su u pitanju neprofitabilni sportovi.

Predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova prof. dr Milan V. Mihajlović zahvalio je Ministarstvu omladine i sporta koje je prepoznalo kvalitet ovog mladog sportiste i pomoglo mu da svoj trud kruniše vrednim sportskim rezultatom.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, trener Tamaša Kajdočija Stipan Vert, kao i predstavnici Saveza Srbije za dizanje tegova.

Tamaš Kajdoči, član KDT „Spartak“ na ovom takmičenju oborio je rekorde Srbije, a prema kategorizaciji za vrhunske sportiste Republike Srbije ostvario međunarodni rang u seniorskoj konkurenciji.