XS
SM
MD
LG

Indjija pred meč sa Bežanijom

Nastavak prvenstva inđijskom prvoligašu donosi puno uzbuđenja. Pred četom mladog trenera Miloša Veselinovića su odsudne bitke, dva meča koja znače biti il' ne biti. U borbi za opstanak došli su u poziciju da sami odlučuju o svojoj sudbini. Položaj na tabeli, zgusnut raspored i odnosi snaga među direktnim konkurentima, ne dozvoljavaju im nikakvu kalkulaciju. Znaju vrlo dobro šta ih očekuje.

Već prvi predstojeći meč, utakmica sa Bežanijom, mnogo će značiti. Ukoliko ostvare uspešan rezultat mnogo verovatnijim bi učinili šanse za konačan uspeh. Prinudnu pauzu u prvenstvu koristili su da ekipu što je moguće bolje pripreme za iskušenja koja ih očekuju.

Miloš Veselinović, nakon odiseje koju je imao u akciji spasavanja članova svoje porodice, a o čemu je Žurnal nedavno pisao, mogao je da se posveti radu sa ekipom. Nema dileme kada su u pitanju ambicije za ostvarenje konačnog cilja, opstanka u Ligi.

„Bio sam tri dana odsutan. Sticajem okolnosti morao sam da se posvetim spasavanju i daljem zbrinjavanju porodice iz poplavljenog Obrenovca. Zahvaljujući predusretljivosti ljudi iz klupskog rukovodstva Inđije, ovo pitanje rešili smo na odgovarajući način pa sam mogao da se posvetim nesmetanom izvršavanju radnih obaveza. Ekipa je i bez mene vredno trenirala. Nastojali smo da se prinudna pauza u prvenstvu što manje odrazi na nivo forme. Znamo da je to ni pored svog angažovanja gotovo nemoguće. Prava šteta jer smo upravo stigli do prave forme. Ako je za utehu, isto se dogodilo i ostalim konkurentima. Uključujem tu i našeg narednog protivnika, Bežaniju.“

Utakmica na igralištu kraj bežanijske crkve nosi veliki ulog?

„Gajimo pun respekt prema narednom protivniku. Bežanija je tekuće prvenstvo obeležila kvalitetnom igrom i zapaženim rezultatima. Jedno su od najprijatnijih iznenađenja sezone. Sigurno je da će nastojati da ne pokvare utisak na kraju. Igraće posle dužeg vremena na svom bunjištu, pred svojom publikom što će svakako predstavljati motiv više zadomaćina. O našim motivima ne treeba posebno trošiti reči. Pokušaćemo da ne izgubimo. Potražićemo svoju šansu u kontrama kojima bismo mogli da iznenadimo protivnika koji je svakako favorit. Utakmica koja za nas ima povelik značaj nameće obavezu punog angažmana, taktičke discipline i odgovornosti u izvršavanju postavljenih zadataka. Došli smo nadomak šanse za konačan uspeh. Pokušaćemo da povoljnim ishodom u Bežaniji produžimo nadu i pred spuštanje zavese učinimo sve za realizaciju plana.“

Stigli ste vrlo blizo konačnog cilja?

„Ni izbliza nije tako izgledalo kada smo počinjali akciju koju su mnogi u početku označili kao nemoguću misiju. Nizom uspešnih rezultata došli smo do toga da se izjednačimo sa ostalim konkurentima. Konačno smo se izborili za poziciju sa koje sami odlučujemo o svojoj sudbini, bez da se mnogo osvrćemo na zbivanja na ostalim terenima. Ukoliko u dva poslednja susreta odigramo kao u većini prolećnih utakmica, ni konačan uspeh ne bi smeo da izostane. Čvrsto verujem da smo u stanju da se uz maksimalno zalaganje i trud domognemo konačno mirne luke i izmaknemo iz zone ugroženosti. Bio bi to istinski podvig za koji ćemo se zdušno svi zalagati“, poručio je Miloš Veselinović.

Stevan Kovačević, kapiten ekipe, nakon pauze uzrokovane povredom, uspešno se vratio u ekipu. U najznačajnijim trenucima uneo je neophodnu sigurnost i smirenost u igri. Iskusni internacionalac spreman je da se i u duelu sa Bežanijom maksimalno založi za uspešan rezultat.

„Igrama i rezultatima dokazali smo da posedujemo kvalitet za prvoligaško nadmetanje. Ono što se na startu prolećnog dela prvenstva činilo nazamislivim, postalo je sasvim izgledno. Primakli smo se na korak od ostavrenja cilja. Svesni dokle smo stigli putujemo u Bežaniju sa namerom da pružimo maksimum zalaganja. Ne treba trošiti mnogo reči da bi se ukazalo na kvalitet Bežanijaca. S druge strane, o našim razlozima za pun angažman, izgaranje do krajnjih granica, sve je već rečeno. Biće ovo bez sumnje jedna od najzanimljivijih utakmica pretposlednjeg prvenstvenog kola, pravi razlog da ljubitelji fudbala iz ovog dela Beograda dođu i posvete nedeljno poslepodne fudbalu. Biće prisutan i veliki broj naših simpatizera od kojih očekujemo punu podršku sa tribina“, naglasio je Stevan Kovačević. Rade Pejić neće nastupiti u timu zbog parnih žutih kartona. Svi ostali spremni su za jedan od najznačajnijih mečeva ovog proleća.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31