XS
SM
MD
LG

Radnički startovao sa mladima

Prozivkom i prvim treningom, kragujevački supšerligaš, pod rukovodstvom šefa stručnog štaba Dragoljuba Bekvalca, počeo je pripreme za narednu fudbalsku sezonu. Na spisku pozvanih za početak priprema nalazi se 25 igrača, među kojima je veoma malo onih koji su izneli proteklu sezonu. Sigurno se zna da su klub napustili Darko Spalević i Bojan Beljić, koji su se preselili u Donji Srem iz Pećinaca. Zbog neisplaćenih dugovanja neki igrači su najavili raskid ugovora na štetu kluba. Međutim, osztankom trenera Bekvalca i razgovorima sa tim igračima, očekuje se da će neki od njih ostati u Radničkom. Najavljeno je da će se već u narednoj nedelji znati i ko će doći kao pojačanje i priključiti ekipi, koja će se, najverovatnije dve nedelje provesti na pripremama izvan Kragujevca.

Prvim treningom rukovodio je pomoćnik šefa stručnog štaba Vladimir Pantelić, pod budnim okom trenera Bekvalca. Rad je počeo vežbanjem na prvom pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ u tri grupe, koje su vodili Bekvalčevi saradnici Miroslav Blanuša, Dušan Đorđević i trener golmana Dejan Jelčić. Potom je odigrana i međusobna trening utakmica koja je poslužila da stručni štab dobije prve utiske o kvalitetu igrača, koji su se odazvali prvom treningu.

Fudbaleri sa trenerima Radničkog pred prvi trening na stadionu „Čika Dača“ (Foto: M. Jovičić)

Prozivci se nije odazvao prvi sa spiska pozvanih golman Ognjen Čančarević, ali se očekuje da će se posle razgovora i izmirivanja dugovonja i on kao još neki igrači koji su najavili raskid ugovora priključiti pripremama ekipe Radničkog. Drugi golman Zarko Trifunović, nezadovoljan tretmanom u protekloj sezoni i dugovanjima kluba, nije trenirao, a u prolazu, da li u šali ili zbilji, rekao nam je:

- Brišite me sa spiska.

Zbog toga je trener golmana Jelčić na prvom treningu radio sa omladincima Markom Kostićem i Nikolom Jotovićem, koji su se pojavili i na golu.

Pored igrača Radničkog 1923, koji su nastupali u prethodnoj sezoni: Bjelanovića, Dejana Miljuša, Rosića, Andrića, Kovačevića, Bubanje, Nedovića, Vidovića, Stevića, i Popovića, prozivci su prisustvovali Marko Adamović i Aleksandar Stojmirović, koji zbog povreda nisu trenirali, kao i mladi Petar Šimunović i Bojan Miljuš. Među imenima igrača koji konkurišu za tim kragujevačkog superligaša pojavio se i povratnik iz Donjeg Srema Ivan Božović. Na prvom treningu pojavilo se i više igrača Radničkog, koji su se kalili u srpskoligašu Pobedi Beloševac i nekim drugim klubovima među kojima su: Aleksandar Varjačić, Stefan-Pile Milosavljević, Miloš Đorđević, Lazar Petrović

Trener Dragoljub Bekvalac stvara tim Radničkog od mladih igrača (Foto: M. Jovičić)

- Pokušaćemo da zadržimo neke fudbalere, koji su najavili odlazak, jer sa igračima sa ovog spiska za prvi trening imali bismo problema sa rezultatima. Za nekoliko dana biće, nadam se, i igrača koji će doći kao pojačanja. Već od ponedeljka biće jasnija slika u odnosu na ovo što smo imali na prvom treningu. Predstoje nam razgovori sa igračima, ali nikoga na silu nećemo zadržavati. Oni koji nisu takvih kvaliteta, koji su nam potrebni za ostvarivanje ciljeva, moraće da potraže druge klubove. Oslonićemo se na sopstvene snage i stvarati igrače iz svoje škole fudbala, poput Lazovića, Rakića, Pejčinovića, SlavkaPerovića, Mališića, Luke Milivojevića i još nekih, koji su fudbalska imena, koja nešto znače i izvan naše zemlje. Treba ići tim putem i praviti igrače kao što je Kostić, koji je jedini doneo neki prihod ovom klubu, koji ne može živeti samo od dotacija grada – smatra trener Bekvalac.

Fudbaleri Radničkog trenirali su i juče pre podne, danas imaju dan odmora, a od sutra radiće dva puta dnevno – pre i popodne.

Posle desetak dana provedenih u Kragujevcu i formiranja grupe od 25 igrača, ekipa kragujevačkog superligaša provešće dvonedeljne pripreme izvan grada. Biće to, prema prvim sagledavanjima plana rada, pripreme na Tari ili Zlatiboru, gde će se odigati i nekoliko kontrolnih utakmica sa kvalitetnijim timovima, koji se tamo budu pripremali. Nastaviće sa „glancanjem“ forme u Kragujevcu, a u planu je i generalna proba sa superilgašem Jagoodinom.


Radnički 1923 1 : 1 Jagodina
Javor Matis 4 : 3 Napredak
Vojvodina 3 : 3 Crvena zvezda
OFK Beograd 0 : 1 Donji Srem
Sloboda Point 0 : 1 Voždovac
Rad 2 : 1 Spartak
Partizan 2 : 0 Čukarički
Radnički (N) 2 : 0 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 23 3 4 72
2 Partizan 30 22 5 3 71
3 Jagodina 30 13 9 8 48
4 Vojvodina 30 11 12 7 45
5 Čukarički 30 12 8 10 44
6 Radnički (N) 30 10 13 7 43
7 Voždovac 30 12 6 12 42
8 Novi Pazar 30 11 6 13 39
9 Napredak 30 9 8 13 35
10 Spartak 30 8 10 12 34
11 OFK Beograd 30 10 3 17 33
12 Donji Srem 30 7 11 12 32
13 Radnički 1923 30 7 11 12 32
14 Rad 30 8 5 17 29
15 Javor Matis 30 6 11 13 29
16 Sloboda Point 30 7 7 16 28