XS
SM
MD
LG
16.07.2014 Administrator

Udovičić inicirao rekonstrukciju sportskog kampa Karataš

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pokrenuo je danas pitanje rekonstrukcije sportsko-omladinskog kampa Karataš kod Kladova koji je nekada bio ponos stare Jugoslavije, a danas se nalazi u veoma lošoj situaciji.

Ministar Udovičić je u razgovoru sa svojom koleginicom, rumunskom ministarkom omladine i sporta Gabrijelom Sabo inicirao da se kroz zajednički projekat rekonstrukcije konkuriše kod fondova Evropske unije kako bi se ovaj kamp ponovo izgradio i stavio na raspolaganje sportistima Srbije i Rumunije.

Srpski ministar je danas došao u nenajavljenu posetu Karatašu i obišao kamp sa svojim saradnicima. On je tom prilikom istakao odlučnost Vlade Srbije i Ministarstva u nameri da se uvode red i odgovornost u svakom delu sportskog sistema Srbije i dodao da će svaki javašluk prema javnoj svojini biti zaustavljen.

"Veoma smo odlučni u nameri da zaustavimo propadanje i neodgovoran odnos prema državnoj svojini koja se koristi u sportu. Želimo da vratimo Karatašu stari sjaj. Ovaj kamp ima veliki potencijal ali je zbog neodgovornosti godinama unazad zapušten i skoro uništen. Naša namera je da to zaustavimo i da zajedno sa Republikom Ruminijom konkurišemo kod evropskih fondova kako bismo ga zajedno renovirali i modernizovali. Razgovarao sam o tome sa mojom rumunskom koleginicom i nadam se da ćemo uspeti," rekao je ministar Udovičić nakon obilaska Karataša.