XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Smiljanić, Amanović i Srbija vode na “Velikoj nagradi Peraci”

BEOGRAD, 19. JUL (Info centar).- Nemanja Smiljanić, bronzani sa juniorskog EŠ prošle godine, vodi u omladinskoj konkurnciji posle prvog dana”Velike nagrade Peraci” u gađanju glinenih golubova – trap na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo” sa 72 goluba (od 75 mogućih). Drugi je u konkurenciji 11 juniora srpski mladi as Borko Vasiljevi sa 67 golubova dok je treći M. Kirlov iz Bugarske sa 66 golubova.

U seniorskoj konkurencniji u disciplini trap učestvuje 36 strelaca i posle prve tri serije od po 25 golubova u vođstvu je Ilnam Javuz iz Turske sa 73 goluba, ispred Denisa Vatovca (Slovenija) sa 72 i Demisa Joneskuoa (Rumunija) sa 70 golubova. Najbolje plasirani srpski strelac je Zoran Jakšić na šestom mestu sa 69 golubova.

Reprezentacija Srbije vodi u konkurenciji osam ekipa sa 207 golubova (Smiljanić, Jakšić, A. Ivanković), ispred Rumunije sa 199 i Turske sa 193 goluba.

U skitu, srpski strelac Jovan Amanović je trenutno prvi u konkurenciji petorice takmičara sa 69 golubova. Na drugom mestu sa golubom manje je drugi srpski predstavnik Goran Stojadinović, dok je treći Ilija Kirilov (Bugarska) sa 63 goluba.

U trapu za žene srpska takmičarka Nikolina Blagojević je druga sa 32 goluba. Vodi Maček (Slovenija) sa 42 goluba, treća je Duana Racu (Rumunija) sa 23 goluba.

Tradicionalni turnir organizuje Streljački savez za leteće mete Srbije u okviru svog programa koji podržava Ministarstvo omladine i sporta Srbije. Učestvuje 55 strelaca iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, BIH, Italije, Rumunije, Bugarske i Rusije. Turnir se završava u nedelju 20. jula.