XS
SM
MD
LG

Počinje takmičenje za Kup

Narednog vikenda odigraće se prvo kolo Kupa na području Fudbalskog saveza grada Kragujevca. Za razliku od prethodnih godina, kada su se klubovi prijavljivali za ovo najmasovnije takmičenje, ovoga puta žrebanjem su obuhvaćeni svi klubovi tri gradske liige iz prethodne sezone. Takmičenjem je obuhvaćeno 37 klubova. Jedna utakmica već je odigrana. U Stragarima Šumadinac KG iz Velikog Krčmara pobedio je Azbest sa 4:3.

Pobednik prethodnog Kupa i osvajač pehara FS grada bila je Slavija (Foto: M. Jovičić)

U prvom kolu narednog vikenda sastaju se: Šumadija 1934 – Maršić, Sušica – Botunje, Sloga (D) – Sloboda (DG), Mladost Teferič – Jedinstvo (P), Košutnjak – Budućnost, Vinogradi DB – Mladost (P), Zastava – Sloga 1924 (L), Srbija – Arsenal, Jadran – Bagremar, Korićani – Seljak (C), Kutlovo – Žeželj, Ćava – Šumarice 2004, Seljak (MP) – 21. oktobar, Kolonija Kremenac, Hajduk – Borac (D), Borac (NM) – Studenac i Divostin – Đuriselac. U prvom kolu slobodna je Velika Sugubina.

Inače, od trećeg kola u takmičenje za Kup na području Kraguujevca uključuju se i klubovi zonskog stepena.

U ovom takmićenju, za 2014. godinu pobedila je ekipa Slavije, koja je u finalu boljim izvođenjem penala savladala omladinsku ekipu Šumadije 1903 sa 6:4. U regularnom toku utakmica u Bresnici završena je nerešeno 2:2.

Inače, jesenji deo prvenstva u Prvoj i Drugoj gradskoj ligi Kragujevca sa po 16 ekipa počinje 16. i 17. avgusta, a završiće se 22. i 23. novembra. U Trećoj gradskoj ligi, zbog manjeg broja klubova – osam, takmičenje počinje kasnije, 14. septembra i završiće se 26. oktobra.