XS
SM
MD
LG

Prijateljska utakmica: Donji Srem – Partizan 4:3

Uzimajući u obzir da je ovo, ipak, prijateljska utakmica, ljubitelji fudbala na Katpoint Areni mogu biti prezadovoljni prikazanom igrom: sedam golova, mnogo lepih akcija. Naravno, bilo je i „grubih previda“. Već u 2. minuti, posle odličnog centaršuta Lakićevića Zec ne uspeva da zahvati loptu. Par minuita kasnije viđen je dobar šut i pokušaj Lazovića da sa 22 metra iznenadi Milinovića. U 7. minuti Lazović proigrava Marinkovića, ali, opet sve se završava bez promene rezultata. Nešto kasnije Ninković sam sebi stvara priliku za nešto više. I kada se činilo da Partizan drži sve konce igre, Donji Srem postiže gol u 13. minutu: odličan šut Spalevića sa oko 16 metara u donji desni ugao Živkovića. Kiks Lakić-Pešića ne kažnjava Marinković, koji ne uspeva da lobuje Milinovića. Crno-beli su „tuširani“ u 17. minutu: duga kombinacija domaćina završena je na najleši način: golom Stanisavljevića. Samo dva minuta kasnije „šou-program“ Spalevića: naninizao je nekoliko igrača Partizana i primorava Islamovića na napravi ptrekršaj u svom lkaznenom prostoru. Penal za domaćina: Spalević pogađa stativu, lopta se opet vraća njemu i posle nekontrolisanom šuta završava u goloautu. Zec u 29. minutu propušta kolosalnu priliku, ali zato, Fofana u istom minutu kažnjava vrlo slabu igru poslednje linije Donjeg Srema i smanjuje na 2:1. Dobro ubačeno loptu iz ugla Lazovića u 37. minutu, Ćirković neometan šalje u mrežu domaćina za poravnanje rezultata. Ipak, prvo poluvtreme rezultzatski pripada Donjem Sremu: u 45. minutu Zec izvodi slobodan udarac nešto iskosa, lopta pada ispred Živkovića, nezgodno odskače i zuavršava u golu.

Prvih 10-15 minuta nastavka utakmice pripada domaćinu i u tom periodu Spalević je imao swjanu priliku, kada je izbio sam, ispred gola Partizana: nedostatak koncentracije učinio je svoje. Škuletić u 64,. minutu propušđta šansu, ali ne i Fofana minut kasnije; po drugi put kažnjava kikseve odbrambenih igrača domaćina. Neverovatno šta je propustio Kojić u 78. minutu: bio je na metar od gola Belića. „Šlag na torti“ u 84. minutu: Lakićević dugo vuče loptu, proigrava na levoj strani Stanisavljevića, usledio je centaršut pred gol Partizana, gde je bio dobro postavljen Marčeta , koji postiže gol i to je konačnih 4:3. Sve u svem, lepa fudbalska predstava. Na žalost, Katpoint Arena je morala biti punija.

Strelci: 1:0 Spalević u 13, 2:0 Stanisavljević u 17, 1:2 Fofana u 29, 2:2 Ćirković u 37, 3:2 Zec u 45, 3:3 Fofana u 65, 4:3 Marčeta u 84. minutu. Pećinci – Katpoint Arena. Gledalaca: 450. Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad).

DONJI SREM: Milinović, Lakićević, Lakić -Pešić, Ninković, Prljević, Bukorac, Grujičić, Beljić, Zec, Spalević, Stanisavljević. Igrali su još: Beljić, Šarac, Košutić, Janković, Marčeta, Tufegdžić i Stanković.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Ćirković, Stanković, Islamović, Petrović, Marković, Marinković, Ninkovič, Fofana, Lazović. Igrali su još: Živković, Kljajić, Grbić, Škuletić, Crnoglavac, Luka i Kojić.

Donji Srem - Partizan