XS
SM
MD
LG

Zoran Knežević pred Temišvarom

Zoran Knežević, glavni deo fudbalske mašinerije iz Borče koja je ove sezone obezbedila plasman u Super ligu verovatno će napustiti redove BSK-a. Naime, on se trenutno nalazi u Temišvaru sa svojim menadžerom, Darkom Marićem, gde bi trebalo da ugovori detalje ugovora sa istoimenim klubom, koji je prošlu sezonu u rumunskom prvenstvu završio na drugom mestu. Samim tim Knežević bi imao priliku da zaigra i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prva prepreka Temišvaru nailazi u vidu ukrajinskog Šahtjora:
- U gradu vlada totalna ludnica, sve je već spremno za revanš meč iako nije odigrana ni prva utakmica protiv Šahtjora. Svi se nadaju pozitivnom rezultatu, posle čega bi revanš bio pravi spektakl. Kada na to dodate i bogate premije od 100.000 evra po igraču ako se uđe u ligu šampiona, ili 60.000 evra za ligu uefe, koje je odredio vlasnik kluba, sve vam je jasno. Lično se nadam da će do dogovora doći što pre kako bi se priključio ekipi na vreme – prenosi raspoloženje iz tabora Temišvara Knežević.

Svemu ovome u prilog govori i pažnja koju su izazvali Knežević i menadžer Marić u Rumuniji. Nekoliko internet portala posvetilo je ogromnu pažnju Kneževiću, a jedan od njih ga poredi i sa Gatuzom, kao i dnevne novine čiju je naslovnicu zauzeo upravo popularni „Knez“. O prašini u Temišvaru koju je podigao, zadnji vezni BSK-a, kaže:
- Takvo interesovanje veoma prija i još više pojačava motiv da postanem deo ove sredine koja živi za fudbal. Uslovi su fenomenalni, tu je i trener Sabau, koji, vidi se posle par treninga, veoma dobro radi svoj posao. Kao bivši reprezentativac mogao bi da  prenese ogromno iskustvo na nas. Svideo mi se i grad. Jednostavno mislim da bi ovo bila idealna sredina za moj dalji fudbalski razvoj – sumira utiske Knežević.

Sve u svemu nije puno trebalo da posle odlične sezone u Borči, Knežević privuče pažnju inostranih klubova, i da posle epizode u ruskom Himkiju, u kojem ga je povreda sprečila da pokaže znanje, dobije novu rolu u rumunskom blokbasteru „Temišvar u Ligi šampiona“.