XS
SM
MD
LG
05.08.2009 A.Daišević

Mladji kraljevački prvoligaš počeo pripreme za novu sezonu

Tradicija ni ovoga puta nije izneverena. Prvi ponedeljak u avgustu označio je i početak priprema košarkaša kraljevačkog Mašinca za novu takmičarsku sezonu,a mesto okupljanja je takođe tradicionalno. U vazdušnoj oazi Kraljeva, Borićima na Ratarskom imanju okupili su "studenti" i već na prvi pogled biće to vrlo mlada ekipa. Novina je i stručni štab Mašinca na čijem će čelu u novoj sezoni biti Srboljub Djordjević, bivši košarkaš Sloge iz legendarne generacije osamdesetih,a potom trener oba kraljevačka prvoligaša kao i nekoliko ekipa u inostranstvu.
- Mnogo je lepo biti trener u Kraljevu, raditi u dva prvoligaša. Drago mi je da sam ponovo u Mašincu, medju proverenim prijateljima i sa ovom mladom ekipom. Naša saradnja je počela pre tri meseca, sada je samo ozvaničena, tako da sam upoznat sa timom, znam šta imamo i šta nam nedostaje,a o nekim planovima i ambicijama sada je zaista rano govoriti - obratio se novi strateg Mašinca Srboljub Djordjević novinarima posle pozdravne reči upućene svojim pulenima.

Kako to obično biva uz novog trenera ide i novi stručni štab. Djordjeviću će pomagati Andrija Vujović i Nikola Djokić, dva mlada trenera iz Mašinčeve škole košarke, novi je i kondicioni trener Aca Čukić, dok je svoje mesto zadržao jedino fizioterapeut Miloš Slavković. Što se igračkog kadra tiče "studente" je napustila cela prva petorka. Iz kluba su otišli Uroš Mirković, Nikola Stojaković, Dejan Tomašević, Srdjan Živković i Nikola Tutuš, kao i mladi Viktor Jaćović.
- Biće sigurno novih igrača, a akcenat će biti jedan plejmejker i jedan centar. Sigurno je da ćemo imati respektabilan tim, ali i dati šansu našim mladim igračima. Primetili ste veći broj igrača juniora, dok se sa kaljenja iz Priboja vratio Ognjen Šestović. Za sada je sporan status Miloša Markovića, nadamo se da će i u tom slučaju sve biti brzo poznato - referisao je generalni sekretar kluba Dragovan Pantelić.

Košarkaši Mašinca će ceo avgust provesti u Kraljevu radiće se u Hali sportova, na Atletskom stadionu i u Borićima.
- Najveći broj utakmica odigraćemo u septembru kada je predviđena i turneja po Sloveniji. Posle toga biće mnogo jasnije šta i koliko može ovaj novi tim Mašinca  - zaključio je novi strateg Mašinca Srboljub Djordjević.


I dok je mladji kraljevački prvoligaš počeo na vreme sa radom situacija u Slogi je velika nepoznanica. Po tradiciji u starijem prvoligašu iz "srpske Bolonje" jedna sezona se završava i druga počinje sa ogromnim organizaciono-finansijskim problemima. Do sada su u klubu sa Ibarkog Keja na "Hudinijevski način" iznalazili izlaz iz krize, ali kako će biti sada, to niko ne može da kaže. Na naše pozive niko se od relevantnih nije javljao na telefon, pa će dani koji dolaze verovatno dati odgovor na brojna pitanja. A prošlog leta se čak najavljivao i napad na Jadransku ligu!!!