XS
SM
MD
LG

PFL Sombor : Bukovčani lako do bodova Omladinac- Lipar 4:2

Prvenstveni susret desetog kola prvenstva Područne igran na Bukovcu između domaćeg Omladinca I gostiju iz Lipara , završen je očekivanom pobedom ekipe domaćina, koja je bez većih napora došla do nova tri boda I učvrstila svoju poziciju u samom vrhu tabele. Nisu domaćini imali danas težak zadatak da goste iz Lipara, koji su na Bukovac došli samo sa jedanaest igrača, savladaju sa razlikom koja je mogla biti I veća,ali je gost sa dosta hrabrom igrom odolevao I sa Bukovca se vraća samo sa minus dva. Za pohvalu je I ovaj rezultat, jer je već na samom početku drugoga dela Lipar ostao sa deset igrača, pošto je desni bek Žarić napustio teren zbog bolova I stomačnog virusa,a desetorica na terenu su rezultatski bila bolja od kompletnih domaćina za period od 45-90 minuta, jer je u tom periodu, drugim golom Nađa, Lipar ostvario 0:1 u svoju korist.

kapiteni : Maričić (Omladinac) i Kovač (Lipar) sa sudijom Nikolićem pre početka utakmice na Bukovcu

Inače, današnji susret je igran po lepom vremenu, gotovo letnjem, sa temperaturom vazduha preko 30 podeoka, I dobro pripremljenom terenu pred oko 100 gledalaca, koji neće zažaliti što su proveli sat ipo vremena pored igrališta Omladinca, a videli su još I 6 lepih golova. Najpre su gosti došli do vođstva u 5 minuti pošto je Nađ posle kornera I drugog pokušaja na gol NJegomira, pronašao put lopti do mreže domaćina. Na izjednačenje se nije čekalo ni nepuna tri minuta, a strelac je bio Trkulja na asistenciju Jovanovića. U 27 minuti dominaciju domaće ekipe, lepim golom Dimitrija Cvijetića, Omladinac dolazi do vođstva. Do kraja prvoga dela susreta, dva gola centarfora Jovanovića, stavljaju na muke odbranu Lipara,a odlazak na pauzu sa 4:1 , za domoćine je izgleda odavao zasićenost, jer je nastavak igre u drugom delu obeležila ležerna igra izabranika trenera Slaviše Mijatovića, koji se sa klupe trudio da njegovi puleni žešće krenu ka mreži Vučinića. Međutim drugi deo meča obeležola je hrabra igra gostiju , I brojčana prednost domaćina kao da ih je motivisala da igraju I da se bore za što povoljniji rezultat na kraju. U 63 minuti , strelac prvog gola iz Lipara, Nađ je jednim iznenadnim šutom sa veće udaljenosti uspeo da savlada Njegomira I da ublaži poraz svoga tima.

Akcija gostiju prije vođstva u 5 minuti

U fer I korektnoj utakmici, u kojoj su akteri vodili računa o startovima i svom ponašanju, ni sudijskoj trojci nije bilo teško voditi ovaj meč, u kome je pokazan samo jedan žuti karton domaćem igraču, a suđenje Nikolića iz Karavukova sa pomoćnicima zadovoljilo je sve na Bukovcu.

Jedna od šansi domaćina u finišu utakmice

Područna Liga Sombor : OMLADINAC (B) –LIPAR 4:2 (4:1)

Igralište Omladinca. Gledalaca 100. Sudija : Nikolić (Karavukovo).Pomoćnici Manić (karavukovo ) I Kalapoš (Ratkovo). Delegat Domić (Sonta) Strelci : Trkulja u 8, Cvijetić u 27, I Jovanović u 37 I 44 za Omladinac, a Nađ u 5 I 63 za Lipar. Žuti karton Bečanović (Omladinac)Crveni kartona nije bilo. Igrač utakmice Cvijetić (Omladinac)

OMLADINAC : Njegomir 7, Maričić7 (Nenad-), Bečanović7,Dmitrović 7,Veselinović 7, Petreš 8 (Mijatović-), M. MIjić 8, Pavin 7, Jovanović 8, Cvijetić 8 I Trkulja 8.

LIPAR : Vučinić 7, Žarić - , Čestić 7, Baza 7, Đurić 7, Žestić 7, Nađ 8, Lalić 7, Banović 7, Kovač 7 i Karin 7.

 

 

Dvostruki strelac gostiju NAĐ