XS
SM
MD
LG
08.11.2009 A.Daišević

Šok terapija "Musketara"

Mnogo problema imali su odbojkaši Ribnice pred dolazak lidera Viner Štediše Superlige, beogradskog Partizana. Loše igre, porazi, nedostatak samopouzdanja, poslednja pozicija na tabeli sve je to uslovilo sastanak sa odgovornima u klubu, neminovne novčane kazne, ali se pokazalo da je ta šok terapija dala rezultata. Kada se to najmanje očekivalo, kada su "dobro upućeni" prognozirali sunovrat kraljevačkog superligaša, grčevitu borbu za opstanak, "musketari" su zaigrali kao preporođeni i do nogu potukli bledi Partizan. Navijači nisu digli ruke od svojih ljubimaca, oko hiljadu odbojkaški vernika bilo je u "kutiji šibica" da pruži podršku Ribnici na putu do prve pobede na domaćem terenu.
- Naravno da sam srećan i zadovoljan jer smo zaista odigrali izvanredno. U svim elemntima igre smo nadvisili ekipu Partizana, oduševili publiku i pokazali da vredimo plasmana u gornji dom našeg prvenstva - kaže jedna od najboljih igrača Ribnice u petak veče, srednji bloker Milan Mijalković.

Početak susreta kao da je najavio konačan epilog, Ribnica je blokom brzo stekla veću rezultatsku prednost.
- Jako smo dobro ušli u utakmicu, bili smo silno motivisani, želeli smo da u ovom meču ispravimo sve ono što smo do sada propustili. I taj sastanak sa menadžerom Brđovićem bio je plodotvoran, ekipa je prosto progledala i eto sve se videlo na utakmici. Dobro smo analizirali igru "crno-belih", znali smo da su oslabljeni odlaskom Steljića, ali da su tu Atanasijević, Kisić, Đorđević i Mitrović i da tu vreba najveća opasnost. Zaustavili smo im glavne poluge blokom, imali smo odličan servis i prijem i kada je tako pobeda ne može da izostane.

"Crno-belima" je nedostajao Steljić, a Ribnici nenadano primač servisa Ivan Borovnjak, koji se dan pred utakmicu razboleo. Ipak, iskusni Goran Ivanković, koji ga je menjao, odlično je odradio posao.
- Kada pobedite maksimalnim rezultatom i potpuno nadigrate rivala onda je teško nekoga posebno isticati, jer je trijumf deo kolektiva. Borili smo se svi kao jedan za pobedu, ali i za daleko bolji utisak o snazi, kvalitetu i mogućnostima Ribnice. Verujem da sada dolazi bolje vreme za sve nas.

Ipak, mnogi su i dalje u čudu i stalno se pitaju zašto su Kraljevčani tako loše otvorili sezonu i posle četiri kola držali "fenjer" elitnog karavana?
- Na to potanje ne znam odgovor i teško da bi vam i neko od mojih klupskih drugova mogao objasniti šta se dešavalo. Nismo ličili na sebe, ali daleko od toga da nismo dobro radili, jer da je tako teško da bi smo ovako pobedili Partizan. Jednostavno, bio je to loš oktobar kraljevačke Ribnice, novembar smo počeli odličnom igrom i pobedom i ponašaćemo se kao da je za nas prvenstvo sada počelo. Jedino obećanje koje možemo da damo to je da ćemo u svakom narednom meču pružiti svoj maksimum,a kakav će rezultat biti videćemo. Do kraja ligaškog takmičenja ima još mnogo da se igra, biće još izenenađenja i ja sam uveren da će se Ribnica boriti za prve četiri pozicije. Ovaj tim vredi najmanje za to - zaključuje Milan Mijalković srednji bloker kraljevačke Ribnice.

I koja reč o navijačima. Prvi put je odbojkaška sekcija Partizana imala organizovanu podršku sa tribina od kraljevačkih "grobara". Takvu podršku Partizan duže od decenije nema ni na jednom terenu, ni u svojim "Šumicama". Na drugoj strani "Kasapi" su uobičajeno u svom "kopu" zdušno bodrili svoj tim i doveli ga do trijumfa. I sve pomenuto bez i jedne ružne reči, bez incidenata, bez ubacivanja predmeta u teren. Navijači su učinili utakmicu pravim derbijem i samo da se ponovi svuda i uvek.


14 .kolo Superliga
Spartak 2 : 3 Smederevo
Crvena Zvezda 3 : 0 Ribnica
Vojvodina 0 : 3 Radnički
Partizan 3 : 2 Mladi radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 0 2 37
2 Radnički 14 12 0 2 34
3 Partizan 14 9 0 5 24
4 Vojvodina 14 7 0 7 21
5 Mladi radnik 14 5 0 9 17
6 Ribnica 14 6 0 8 17
7 Spartak 14 3 0 11 11
8 Smederevo 14 2 0 12 7