XS
SM
MD
LG

Božilović sportista grada Kruševca, FK Napredak najbolji tim

U kruševačkom pozorištu održana je svečana dodela priznanja najuspešnijim sportistima i ekipama grada Kruševca za 2014. godinu, u izboru Sportskog saveza grada Kruševca. Za sportistu godine izabran je Darko Božilović, a za ekipu godine fudbalski klub Napredak. Nagrade za najbolje mlade sportiste pripale su igračima badmintona Dragoslavu Petroviću i Luki Miliću Manifestacija je održana u prijatnoj atmosferi, a pehar namenjen sportisti godine otišao je u ruke Darka Božilovića, petostrukog prvaka Srbije u automobilizmu. Drugoplasirani je bio mladi bokser 14. oktobra Miljan Stevović, koji je sa svojih devetnaest godina prvak Srbije u poluteškoj kategoriji za seniore, dok je treće mesto pripalo Predragu Vesligaju, članu kluba sportskih ribolovaca Čigra, koji je državni pojedinačni prvak, a sa reprezentacijom je osvojio i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu. ‘Ove godine sam prvi put postao apsolutni šampion Srbije, nadam se da ću uspeh opravdati i rezultatima u narednoj godini. Hvala na ovoj nagradi’, rekao je Božilović, čestitavši prisutnima predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Foto: Rasinasport

Događaju je prisustvovao i ministar odbrane i bivši gradonačelnik Bratislav Gašić, koji je dobio posebnu nagradu za doprinos razvoju sporta i sportske infrastrukture grada Kruševca. Nagradu za razvoj sporta grada Kruševca dobio je i gradonačelnik Dragi Nestorović. Predsednik Sportskog saveza grada Kruševca Bojan Obradović uručio je priznanje za ekipu godine fudbalskom klubu Napredak, standardnom članu Superlige, dok je drugo mesto pripalo koleginicama iz ženskog fudbalskog kluba, koje su vicešampioni države. Treću poziciju zauzeo je badminton klub Zmajevi, koji može da se pohvali fenomenalnim rezultatima – drugo mesto na državnim prvenstvima u muškoj i ženskoj konkurenciji, treće mešovito, dok su muški parovi državni prvaci Srbije. Upravo iz badminton kluba Zmajevi dolaze i dvojica sportista koja su se okitila priznanjima mladih sportista godine. U kategoriji do 19 godina to je Dragoslav Petrović, vicešampion Evrope i kandidat za Olimpijske igre u Riju. Pored njega, nagrade u ovom uzrastu pripale su Bogdanu Obradoviću iz karate kluba Šampion, koji je pojedinačni i ekipni prvak na državnom prvenstvu Srbije, dok je treća bila Danica Đokić, osvajačica medalja na državnim prvenstvima u disciplinama 50 m prsno, 50 m slobodno i 100 m slobodno.

 Foto: Rasinasport

Generalni sekretar Sportskog saveza Dušan Pešić uručio je nagradu za sportistu godine u uzrastu do 15 godina badminton igraču Luki Miliću, koji je postigao najveći uspeh u istoriji srpskog badmintona, postavši evropski vicešampion na EP u Bazelu. Drugi je bio David Rakić iz karate kluba Kruševac, koji je državni prvak u ovom sportu, dok je treća Marija Treskavica iz dečijeg gimnastičkog kluba Napredak, koja je u finalu pionirske gimnastičke lige Srbije u Novom Sadu osvojila prvo mesto u vežbi na gredi i drugo u preskoku.

Foto: Rasinasport

Nagrada namenjena najboljoj mladoj ekipi otišla je u ruke juniorima KK Napredak, koji su ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u jedinstvenu Juniorsku ligu Srbije. Drugo mesto pripalo je kadetima FK Napredak, koji su pod vođstvom Branislava Kojičića beležili sjajne rezultate, a treće vaterpolo klubu Rasina, trećeplasiranoj ekipi na državnom prvenstvu za pionire.

Foto: Rasinasport

Za najboljeg trenera proglašen je Borislav Zogović iz ženskog fudbalskog kluba Napredak, dok je Gordana Radisavljević najistaknutiji sportski radnik ove godine. Nagradu za posebne rezultate dobili su sportsko društvo Palestra, osvajači više medalja na Specijalnoj olimpijadi Srbije, Sportski savez osoba sa invaliditetom, zbog uspešnog organizovanja prvog u istoriji grada turnira za osobe sa invaliditetom, ali i Dalibor Đurđević, fudbalski sudija koji je sudio na Svetskom prvenstvu u Brazilu ove godine.

Foto: Rasinasport

Nagradu za životno delo dobio je Nikola Vujović, trener koji ja lansirao mnoga poznata košarkaška imena, a posebno priznanje za doprinos razvoju fudbala dobio je Dragoljub Kostić, nekadašnji golgeter i trener Napretka. Manifestaciji su prisustvovali i predsednik Sportskog društva Napredak Miomir Božilović, novoizabrani selektor mlade fudbalske reprezentacije Mladen Dodić, kao i mnogi drugi istaknuti sportski radnici.