XS
SM
MD
LG
10.01.2010 A.Daišević

Dejan Lekić delio priznanja

Tradicionalno, po peti put u "Balonu Todorović" održan je "Božićni turnir 2010."  koji je okupio dvadesetak ekipa sa prostora Zapadne Srbije i Kosova i Metohije. Bio je to pravi praznik fudbala za dečake u tri uzrastne kategorije 1998.,1999. i 2000. godište,a sam turnir obilovao je uzbuđenjima.
- Drago mi je da smo po peti put organizovali ovaj turnir, da smo proširili krug prijatelja i da nas je svake godine sve više. Ovogodišnji "Božićni turnir" je bio specifičan, zbog zimnskog raspusta trajao je, umesto uobičajene tri, samo jednu nedelju. Takođe, osim organizatora Fudbalskog kluba Kiker, iz Kraljeva se nije pojavila ni jedna ekipa iako su uredno bili pozvani, ali zato su se odazvali svi klubovi koje smo pozvali sa strane. Viđeno je lepog fudbala, talenata ima na sve strane i tako gledano za srpski fudbal ne treba brinuti. Potrudili smo se da ponovo imamo zanimljive promotore, nagrade je delio Dejan Lekić reprezentativac Srbije i napadač C. zvezde, kao i trener Dragan Gaco Jovanović, te kapiten čačanskog Borca Boban Dmitrović. Opravdano je izostao Vlade Divac predsednik OKS-a, ali biće tu naredne godine, sigurno - naglašava Rade Todorović organizator "Božićnog turnira 2010. u "Balonu Todorović".

Što se samih utakmica tiče najviše su se radovali fudbaleri iz kraljevačkog Kikera, Vrnjačke Banje i čačanske ekipe Mladost Radost, dok su tragičari turnira mladi fudbaleri kragujevačkog tima Šumadija Radnički koji su poraženi u dva finala. U kategoriji igrača 98. godište domaćin Kiker je posle penala poražen od odlične ariljske Budućnosti,a u drugom polufinalu, takođe posle penal serije Vrnjačka Banja je bila bolja od Trepče. I samo finale u ovom godišti je bilo uzbudljivo, puleni Peđe Grozdanovića iz Vrnjačke Banje su poveli na samom startu, ali su borbeni Ariljci izjednačili u poslednjoj sekundi meča. Ipak, na penal ruletu Banjčani su slavili. U ovom godištu najbolji golman je Milan Pajović (Budućnost Arilje), najbolji strelac Darko Milenković iz Vrnjačke Banje, dok je njegov klupski drug Mihailo Džamić najbolji igrač. 

U konkurenciji 99. godišta Mladost Radost i njihov trener Mihajlo Kolarević stigli su do trofeja pobedivši kragujevačku Šumadiju Radnički nakon penala, u regularnom toku bilo je 1-1. Treće mesto su podelili Kiker i ekipa Užca. Epitet igrača turnira u ovom uzrastu pripao je Filipu Martaću iz pobedničkog tima, njegov klupski drug Jovan Dimić je najbolji golman,a Kragujevčanin Ognjen Ilić sa 6 golova najbolji strelac.

U konkurenciji najmlađih učesnika turnira, igrača rođenih 2000. godine, pobednički pehar je ostao u Kraljevu pošto je Kiker u finalu pobedio Šumadiju Radnički iz Kragujevca sa 2-1. Pehare za treće mesto dobili su čanski klubovi Mladost Radost i Premijer. Najbolji strelac na turniru za ovaj uzrast je Filip Petrović (Šumadija Radnički) sa 6 golova, najbolji golman je njegov klupski drug Nemanja Milanović, dok je igrač turnira Kristijan Bogdanović iz kraljevačkog Kikera. Treba posebno pohvaliti posetu, pogotovo finalni deo turnira kada u Balonu Todorović nije bilo praznog mesta.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise