XS
SM
MD
LG

Vladimir Dmitrić, koordinator najmasovnijeg takmičenja u bovlingu

 

Biznis liga opravdala očekivanja

 

   Biznis liga za sezonu 2014/2015. godinu, u kojoj se tokom šest meseci u Bovling centru Koloseum u Zemunu, takmičilo 40 ekipa, završena je pobedom šimanovačkog Eurocentar prometa.

   - Opšta je ocena da je Biznis liga bikla pun pogodatk - ističe Vladimir Dmitrić, koordinator lige - Prikazan je zavidan kvalitet igre. Sve više igrača koji nastupaju u Biznis ligi, uzimaju učešće i u turnirima iz čelendžer serije, čime se povećava kako masovnost, tako i kvalitet samog takmičenja. Veliki broj igrača, koji su debitovali u Biznis ligi, počeo je da masovno trenira, što znači da su se „zapalili“ za ovaj sport. Nadam se da ćemo tako imati sve više igreača koji će polako preći u „profesionalne vode“, odn. registrovati se za postojeće klubove.

   Kako ovo takmičenje podići na još viši nivo?

   - Liga je, sama po sebi, atraktivna - nastavlja Dmitrić - Trebalo bi napraviti završni turnir, na kojem bi učestvovali pobednici svih Biznis liga, kako bi se dobio sveukupni pobednik. To je naš plan za sledeću sezonu, jer ćemo tako omasoviti naš sport. Što se tiče „hendikep poena“ , tj. dodatnih poena koje amateri dobijaju u mečevima sa „profesionalcima“ da bi bili „ravnopravni“, mislimo da smo posle nekoliko godina došli do „prave stvari“ sa fiksnim hedikepom i nadamo se da će tako ostati u za sledeću sezonu. Igrači , čije nam je mišljenje od velikog značaja, zadovoljni su ovim načinom bodovanja. Sve u svemu, upravo završena Biznis liga najbolja je do sada, a na trome se nećemo zaustaviti. Preko leta počinjemo spremanje za sledeću sezonu, koja bi trebalo da bude najmasovnija do sada.

 

Vladimir Dmitrić, koordinator Biznis lige