XS
SM
MD
LG

Goran Balać, vlasnik Bovling centra Koloseum, najavljuje

Bovling kao sport, polako „hvata korene“. Možda se ne onom brzinom koju mnogi očekuju, ali je neosporno da je sve popularniji. Jedan od pokazatelja je i Biznis liga, koju tradicionalno organizuje Bovling centar Koloseum iz Zemuna.

Goran Balać

- Sistem takmičenja i hendikep poeni dali su mogućnost svim ekipama da se nadaju pobedi - ističe Goran Balać, vlasnik BC Koloseum - U finalu su se našle ekipe, u kojima su igrači „amateri“, odn. oni koji nisu uključeni u zvanična takmičenja. To je, u stvari, i suština takmičenja: izbaciti u „prvi plan“ igrače početnike. Tako se na najbolji način i razvija ovaj sport. Imamo primer Metalca iz Šimanovaca. Pre tri godine uključili su se u Biznis ligu kao „grupa zaljubljenika u bovling“. Iste godine su pobedili, kao i sledeće. Ono što je najbitnije, u međuvremenu su se registrovali kao klub, koji se uključio u Prvu ligu BS Srbije i kao debitant postao šampion. Liga za sezonzu 2014/2015. je završena. Fizički nismo mogli organizovati takmičenja sa većim brojem ekipa. Sledeće godine će, najverovatnije, biti isti sistem takmičenja, ali ćemo pre početka Lige organizovati dogovor sa učesnicima, kako se više ne bi dešavalo da pojedine ekipa ne dođu na zakazanu utakmicu.

Pored redovnih, zvaničnih takmičenja, koja su u kalendaru BS Srbije, Bovling centar Koloseum u narednom periodu imaće više zanimljivih akcija.

- U saradnji sa Savezom, krajem maja organizovaćemo veliki međunarodni turnir - nastavlja Balać - Učestvovali bi vrhunski takmičari iz Srbije, ali i iz regiona. Uz pomoć sponzora, obezbedili bi veliki nagradni fond. Pored toga, u dogovoru smo sa Fakultetom za fizičku kulturu, kao bi organizovali prvu prezentaciju ovog sporta. Ozvaničili bi saradnju i bovling, kao sport uključili u njihov program. Dobra volja na obe strane je prisutna.