XS
SM
MD
LG

Bodovi ostaju Slaviji

Sutra se u Istočnom Sarajevu igra srpski derbi. Gost Slavije je uvek nezgodni i nepredvidivi banjalučki Borac. Utakmica važna i za jedan i drugi tim. Slavija želi da nastavi seriju dobrih rezultata i da na svoj konto stavi još tri boda. 
Na drugoj strani Borac se nalazi u jednoj crnoj seriji. Već nekoliko kola ne znaju za pobedu, a u Istočno Sarajevo, kako najavljuju, stižu sa namerom da odnesu bodove. Optimizma im ne nedostaje, ali o konačnom rezultatu pitaće se i domaći.

-Naravno da ćemo se pitati. Borac ima jednu mladu , kvalitetnu ekipu. Imaju poteškoća zadnjih kola,verovatno zbog neiskustva. Mi znamo šta nam donosi pobeda i verujemo da ćemo do nje doći. Očekujemo veliku podršku naših navijača, a Borcu želimo da nakin naše utakmiuce uđu i seriju dobrih rezultata. Bodovi će ostati nama, jasan je Branislav Arsenijević, defanzivac  Slavije.

Pauzu zbog reprezentativnih obaveza Darko Vojvoidć je sa svojim igračima iskoristio za jedne mini pripreme i on ne krije zadovoljstvo trenutnom formom igrača.

– Oni znaju šta ja tražim od njih. Veliku borbenost, agresivnost, htenje i onda iz takvog odnosa stigne i pobeda. A ja samo razmišljam o trijumfu. Potreban nam je da u nastavku n šampionata možemo da igramo nešto opušteniji. Ovo prvenstvo je specifično zbog skraćenja lige i nema i ne sme da bude opuštanja. Radili smo u pauzi odlično. Popravio se i naš pomoćni teren, pa smo imali dobre uslove za rad. S toga i verujem da Borac nema šta da traži u ovoj utakmici. Znam sve o njima, kao i oni o nama uostalom. Dakle, neće biti iznenađenja ni sa jedne strane. Borcu mogu samo poručiti da se ne nada bodovima.Oni su naši, tvrdi Vojvodić.

Nema šef stručnog štaba Slavije poteškoća oko sastava tima. Neće biti u timu Čomora, ima kartone,a vraća se Bojan Marković.

Očekivani sastav Slavije je: Lučić, Arsenijević, Ristić, Kartal, Marković, Grujičić, Vejnović, Zeba,  Barić, Spalević, Pušara.