XS
SM
MD
LG

Škola fudbala za ponos naselja

U okviru Fudbalskog kluba Bobište sa uspehom već dve godine funkcioniše i radi škola fudbala koja okuplja nešto više od četrdesetak dece. U okviru same škole fudbala postoje dve takmičarske selekcije, mladji pioniri i pioniri koji se sa uspehom takmiče u ligi mladjih kategorija Jablaničkog okruga. Šef škole je mlad i perspektivan trener sa C licencom Vladimir Ilić koji sa puno uspeha radi sa mladima, a u stručnom radu mu pomažu profesor fizičkog vaspitanja Miloš Djordjevic koji je sa Ilićem zadužen za rad na samom terenu, a u radu je uključen i profesor Aleksandar Jovanović koji sa decom polaznicima škole fudbala radi na učenju i upoznavanju mladih sa teoriskim delom fudbala.

Škola svoje treninge obavlja tri puta nedeljno uz obavezno odigravanje takmičarskih utakmica vikendom. U planu je da u budućnosti jedna selekcija škole fudbala fudbalskog kluba Bobište igra u nekoj od liga Regiona Istočne Srbije. Planira se da se u ovom Leskovačkom naselju pokrene i ženski fudbalski klub jer je sve više i devojčica zainteresovano za igranje fudbala.

Ovo sve su pokrenuli entuzijazisti i zaljubljenici u fudbal koji pokušavaju da najmladje usmere na pravi put, prvenstveno da postanu pravi ljudi a biće vremena i za fudbal.