XS
SM
MD
LG

Kačarevci osnovali džudo klub Jedinstvo

U sportskom  društvu  Jedinstvo iz Kačareva priključen je još jedan sportski kolektiv od septembra prošle godine sa radom je počeo džudo klub Jedinstvo. Osnivač i predsednik kluba je viši sportski trener džudoa Saša Anđelović koji je sa nekoliko svojih prijatelja odlučio da osnuje novi klub u svom mestu. U radu sa decom treneru Anđeloviću pomažu treneri Aleksandar Veličkovski i Nemanja Stankovć. Svakodnevno na treninzima u hali sportova u Kačarevu prisutno je preko 70 dece koje žele da se upoznaju sa veštinama ovog sporta.

- Ovo je novi sport u našem mestu i mogu biti prezadovoljan odzivom i koliko dece dolazi na treninge. Zahvalio bih se ljudima iz MZ Kačarevo i preduzetnicima iz našeg mesta koji nam pomažu da ovaj klub funksioniše na što bolji i lakši način i da želja nas svih koji smo u klubu da traje što duže. U proteklih pet meseci rada video sam da imamo dosta talentovanih klinaca za ovaj sport i verujem da ćemo u skorijoj budućnosti stvoriti novog šampiona u ovom sportu - kaže trener Anđelović.

Džudo klub Jedinstvo - foto: B.Stojkovski

Veliko interesovanje i zalaganje dece na treninzima kao i roditelja daju nadu i lepu budućnost kluba koji e tek zaživeo. Sekretar kluba je Božana Anđelović koja brine o svim detaljima novog kluba i kaže:

-  Želja nam je da se deca i stariji iz našeg mesta i okoline bave ovim sportom kako bi bili zdraviji i mnoge svoje osobine razvili kroz ovaj sport. Veliku pomoć imamo od roditelja dece koji takođe učestvuju u pomoći kluba. U planu su da se ove godine uključimo u takmičenja na mnogim turnirima širom zemlje i ujedno ćemo  i mi biti domaćini nekoliko turnira u našem mestu. Tako ćemo još više i bliže približiti sliku džudoa našim mladim članovima.

U okviru kluba održano je klupsko takmičenje na kojima su se istakli pobednici u svojim kategorijama i koji su dobili zlatne medalje  Maksim Stojanovski, Nemanja Kovač, Mihajlo Atanasov, Rastko Anđelović, Mihajlo Stojanovski, Jana Pejnović (sa dve medalje), Mihajlo Anđelović. U toku februara ove godine Kačarevo će prvi put u istoriji biti domaćin turnira u džudou gde se očekuje da će učestvovati preko 100 takmičara iz mnogih klubova naše zemlje.