XS
SM
MD
LG

Sombor : Biznis Liga hvata zalet

Tradicionalna BIZNIS LIGA u malom fudbalu, koju organizuje KMF Sombor, a koja se ove godine igra XI put u somborskoj Gradskoj hali, hvata polako zalet, i već su odigrana tri, doduše nepotpuna kola. Ovogodišnje takmičenje , u dve minule nedelje, poklopilo se sa održavanjem Zimske Lige GFS Sombor, pa su se utakmice Biznis Lige igrale u prepodnevnom terminu, što je opet izazvalo neke male probleme oko odaziva igrača. Za sada su samo dva meča odložena , i oni će se igrati u novom određenom terminu od strane organizatora.

U subotu su odigrana samo četiri meča,a preostala dva, NIS PETROL-PANONKA (igraju 27. 01. ) i SSGS-SINAGOGA( 20. 01.) Vatrogasci su bili raspoloženi za igru, i savladali su sastav Železnice sa 6:0, a tri gola na ovoj utakmici je postigao Đorđević, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Orlić, Basta i Radujko. Na utakmici POŠTA-FIORANO pala su četiri gola, i to sava u mrežu „gaćara“, a sve ih je dao Curnić. SOMBOLED je pobedio ekipu SC „SOKO“ sa 5:2,a het-trikom se proslavio Nenadić. Isti rezultat je bio i na utakmici BOLNICA-MARA, gde je opet veteran Mutić, dva puta zatresao mrežu golmana MARE.

Nedelja pre podne, i nedelja u vreme ručka, nisu stvoreni za fudbal, pa je izostala i ona minimalna poseta navijača na utakmicama trećeg kola, gde su strelci pokazali da nisu zaboravili davati golove. Igrači MARE nisu imali težak posao sa železničarima,i slavili su sa 5:2(2:1). Ekipa DVD je poražena od ekipe SSGS sa 2:4 (0:2),a uzbuđenja je bilo na utakmici NIS PETROL-SC SOKO. Kod rezultata 2:2, u 26 minuti, isključenje do kraja zaradio je igrač“ naftaša „ Trivunović, a to kao da je dalo motiva ostalima da se bore, i sa igračem manje povedu sa 3:2. U poslednjih 30 sekundi igre, fudbaleri SC SOKO su uspeli preko Cvijetića da izjednače na 3:3. U preostalim mečevima, POŠTA je savladala SOMBOLED sa 3:1, PANONKA je „sašila“ „gaćare“ iz FIORANA sa visokih 7:1,a remijem je završen poslednji susret dana, SINAGOGA-BOLNICA 1:1 (0:0).

Ekipa POŠTE je u grupi „A“ ostvarila je maksimalni učinak, i posle tri kola ima 9 bodova, drugi je SOMBOLED sa 6, treća PANONKA sa 3 , i dve utakmice neodigrane, zatim slede NIS PETROL i SC SOKO sa po jednim bodom, s tim što elika NIS-a ima utakmicu manje odigranu, i poslenji na tabeli grupe su igrači FIORANA. U grupi „B“, BOLNICA je prva sa 7, MARA druga sa 6 osvojenih bodova,a po 3 imaju DVD i SSGS, dok je bez bodova ekipa ŽELEZNICE.

Narednog vikenda igraju se utakmice IV i V kola, pa sledi pauza zbog zauzetosti hale oko održavanja Sajma peradarstva,a prvenstvo se nastavlja u februaru.

Maksimalni u prva tri kola : ekipa POŠTA

Detalj sa utakmice Somboled-Pošta

Ekipa Somboleda

Momenat sa utakmice NIS Petrol- SC Soko 3:3