XS
SM
MD
LG

Olimpizam: Za sada 73 putnika za Rio

BEOGRAD, 19. januar (Info centar).- Olimpijski tim Srbije za letnje OI u Riju od 5. do 22. avgusta trenutno ima 73 člana, saopšteno je na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

U odnosu na raniju listu, mesto u timu, plasmanom u finale evropskih kvalifikacija izborila je tekvondistkinja Tijana Bogdanović. Međunarodna biciklistička federacija dodelila je BSS jednu mušku kvotu za drumsku trku, a na osnovu izmenjenih normi Međunarodne atletske federacije konstatovano je da je Nenad Filipović ispunio normu u brzom hodanju u trci na 50 km, koja je održana u 2015. godini.

Na osnovu ranije usvojenih kriterijuma za „Olimpijsku kategorizaciju“ koja važi od 1. januara 2016. Izvršni odbor OKS usvojio je listu kategorisanih sportista u individualnim sportovima, kao i listu kategorisanih timova.

Usvojen je i plan finansiranja olimpijskih programa u 2016. u skladu sa opredeljenim sredstvima Ministarstva omladine i sporta.

Srbija će na drugim Zimskim olimpijskim igrama mladih, koje će se od 12. do 21. februara održati u norveškom Lilehameru, imati troje predstavnika. U alpskom smučanju predstavljaće nas Rašo Jevremović i Milica Kovačević, a u nordijskom smučanju Anja Ilić.

Boris Rađenović kao pilot boba dvoseda prešao je iz treće u drugu kategoriju po osnovu četvrtog mesta u Evropa kupu u novembru 2015. u skladu sa kriterijumima za kategorizaciju u zimskim sportovima za Zimske olimpijske igre Pjongčang 2018.