XS
SM
MD
LG

Sombor : Biznis Liga stigla do eliminacija, četvrtfinale 7 februara

Takmičenje fudbalera u okviru Biznis Lige stiglo je do četvrtfinalnih (eliminacionalnih) borbi, koje će se održati u subotu, 7. februara sa početkom u 15,00 sati. Osam ekipa, po četiri iz svake grupe, boriće se za prolaz u završnu rundu takmičenja, a redosled plasmana u okviru grupa odredio je i parove u četvrtfinalnim  mečevima.

Utakmicama V kola, u okviru prve faze, četiri tima su se oprostila od takmičenja,a ostalih osam će voditi borbu za prolaz u polufinale. U prvoj utakmici poslednjeg kola , igranog po grupama, favoriti za najviši plasman, ekipa Panonke, savladala je u derbiju Poštu sa 4:1 (1:0). Nakon ove, sledeće dve utakmice nisu igrane, jer ekipe, koje su izgubile i minimum šansi za prolaz dalje, nisu došle na megdan svojim protivnicima. Najpre se nisu pojavili fudbaleri Železnice, koji su trebali igrati sa ekipom Sinagoge,a u sledećem meču, na parket nisu izašli ni igrači NIS Petrola, koji su trebali da igraju sa Somboledom. U četvrtoj utakmici dana, Fiorano i SC Soko odigrali su nerešeno 3:3, a ovaj rezultat je odgovarao „sokolovima“ za četvrtu poziciju u grupi i prolaz u završni deo takmičenja. U okviru grupe „B“, SSG Sombora je pobedio Bolnicu sa 4:2, i obezbedio prvu poziciju u grupi ispred bolničara, koji su drugi.Poslednji meč dana obilovao je golovima, a slavili su fudbaleri Mare, koji su sa 6:2 savladali DVD Sombor.

Narednog vikenda GH „Mostonga“ je zauzeta Međunarodnim sajmom peradarstva, pa je fudbal na programu u subotu, 7. februara, a prvom utakmicom, Panonka-Sinagoga od 15,00 sati počinju eliminacije, a 40 minuta kasnije igraju Somboled i Bolnica. Pobednici iz ova dva susreta igraju u polufinalu. U sledećem susretu, Pošta, kao drugoplasirana iz „A“ grupe igra sa trećeplasiranim timom iz grupe „B“ , ekipom Mare. Pobedniku ovog susreta suprostaviće se pobednik iz poslednje utakmice večeri, gde se sastaju prvi iz grupe „B“, SSG Sombora i četvrti iz „A“ grupe, SC Soko.

FINALNI DAN 14.FEBRUAR 2016. GODINE

Polufinale XI BIZNIS LIGE planirano je za subotu,13. februara tekuće godine sa početkom u 15,00 sati, a program finala održaće se dan kasnije, 14. februara, najpre odigravanjem utakmice za treće mesto ( 15,00 sati) , potom i finalne utakmice posle čega će se podeliti nagrade najuspešnijima na turniru, kako ekipama, tako i pojedincima ( najbolji igrač, strelac i golman turnira).

JOVANOVIĆ VODEĆI STRELAC LIGE

Uporedo sa borbom ekipa za najviši plasman na turniru, i strelci će voditi borbu za osvajanje laskave titule, ko će biti najbolji strelac XI Biznis Lige? Pet igrača imaju šanse da se okite tom titulom, jer su se njihove ekipe našle u završnici, a najveće izglede imaju dvojica fudbalera, Jovanović iz ekipe Mara, koji je trenutno vodeći sa osam postignutih golova , i Curnić (Pošta), koji je dao gol manje. Upravo će njih dvojica na četvrtfinalnoj utakmici, gde igraju jedan protiv drugoga (Mara-Pošta) voditi borbu za najefikasnijeg strelca. Iz prikrajka, šansu će vrebati dva igrača Panonke ( Čučilović i Lučić), i još jedan igrač Mare, Đurđev, koji su mreže protivnika zatresli po pet puta u dosadašnjim utakmicama.U svakom slučaju, naredni okršaji na turniru biće zanimljivi iz više uglova. Ekipa Panonke, prvoplasirana iz "A" grupe

Četvrti gol 

ekipe Panonka u meču sa Poštom postignut je u samom finišu meča

Protivnik Panonke u četvrtfinalu, ekipa Sinagoge iz Sombora

Ekipa Pošte u poluvremenu utakmice sa Panonkom