XS
SM
MD
LG

Neizvesno do kraja

Na ovogodišnjem Memorijalu „Đorđe Žigić“ veliki broj ljudi u dodatnim letovima pokazao kvalitet i takmičenja i takmičara. 

    Na upravo završenom takmičenju za svetski kup u vazduhoplovnom modelarstvu, Memorijalu „Đorđe Žigić“ veliki broj dodatanih letova  koji je napravljen u sve tri kategorije svedoči o izvrsnom kvalitetu prijavljenih takmičara koji su odlučili da ovo nadmetanje iskoriste kao pripremu za Evropsko prvenstvo u slobodno letećim modelima (F1A, F1B i F1C) koje se od 15. do 19. avgusta održava na istom terenu u Aradcu kod Zrenjanina. 
    U klasi F1A najbolji je na kraju bio Roland Koglot iz Slovenije među 63 takmičara, a sa malim razlikama u poenima pratili su ga Dušan Fric iz Češke i Adrist Dominik iz Švajcarske. Posle pet turnusa, čak 23 takmičara su imala po 1020 poena, nakon čega je usledio takozvani flaj of. Nakon prvog dodatnog leta, ostalo je još 17 takmičara među kojima je u drugom flaj ofu odlučen pobednik. 
    U klasi F1B učestovavala su 52 takmičara, među kojima je prvo mesto izborio Albert Bulatov iz Rusije. Na drugom mestu je Dag Edvard Larsen iz Norveške, iza kojeg je, sa samo jednim poenom razlike, Luka Hribar iz Slovenije. I u ovoj kategoriji je bilo neizvesno do kraja. U prvi flaj of je ušao 21 takmičar, dok ih je u drugom bilo 14. 
    U klasi F1C je učestvovalo 27 takmičara, među kojima je takođe u dva flaj ofa odlučen pobednik. Prvu seriju dodatnih letova je napravilo 11 takmičara, a drugu pet. U finalu je najbolji bio Ukrajinac Artem Babenko. Za samo dva boda zlatnu medalju je izgubio Artur Kaitčuk iz Rusije, a trećeplasiran je Slovenac Volodimir Sičov. 
    Takmičari su se povukli sa terena na jedan dan kako bi se pripremili za nadolazeće Evropsko prvenstvo. Dobro vreme, sjajna atmosfera i odlična organizacija učinili su da su sa svetskog kupa svi otišli zadovoljni. 


Sledeća vest
Derbi kraj Tise