XS
SM
MD
LG

Osvajač duple krune Izvor Bukovička Banja ubedljiv na startu prvenstva

U petak 09.09.2016.godine premijernom utakmicom prvog kola Super rukometne lige Srbije za rukometašice između ŽRK Izvora Bukovička Banja iz Aranđelovca i ŽRK Bor RTB , počela je nova takmičarska sezona , 2016/2017 , u najkvalitetnijem takmičenju ženskih rukometnih ekipa u Srbiji.

U SRC "Šumadija" u Aranđelovcu sezonu su otvorili osvajač duple krune , domaćin u ovom meču , Izvor Bukovička Banja i novajlija  ,povratnik u ligu Bor RTB iz Bora.

Aranđelovčanke su ubedljivom i sigurnom igrom zabeležile ubedljivu pobedu rezultatom 37:23 , poluvreme 20:10 ...

Povratak na teren posle povrede , Marina Tomić "univerzalac" Izvora Bukovičke Banje (FOTO CENTAR-Peđa Mirić)

Trener domaćih Živojin Maksić "dobro je promešao karte u svojoj ekipi" pa je od rane faze meča počeo da daje šansu mlađim igračima što nije pomoglo mladim borankama i treneru Zoranu Barbuloviću da na kraju izbegnu ubedljiv poraz.

Domaćin je igrao lepo , raznovrsno u napadu i poprilično čvrsto u odbrani a viđeno je i nekoliko prelepih akcija koje su bile pozdravljene salvama aplauza aranđelovačke publike.

Mladaekipa iz Bora držala se dobro u prvih 10-ak minuta utakmice uz puno angažovanja i truda i u narednih 50 minuta ali bez šanse da ozbiljnije ugrozi ubedljiv trijumf aktuelnog šampiona iz grada podno Bukulje.

Odlična i u odbrani i u napadu , levo krilo šampiona iz Aranđelovca Timea Milošević (FOTO CENTAR-Peđa Mirić)

U redovima Izvora Bukovičke Banje svih 13 igrača , izuzev tri golmana upisali su se u strelce a najefikasnija bila je Ana Tomković sa 6 pogodaka. Gol manje postigla je Timea Milošević , po 4 puta mrežu Bora zatresle su:Tamara Žarković , Milica Anić i Danijela Ilić , dok je 3 pogodka postigla Maja Radoičić. Po dva gola upisale su:Jovana Mrlješ , Milica Danilović , Marija Petrović i Tamara Grbić , dok su strelci sa po jednim pogotkom bili i: Marina Tomić , Sanja Rajović i Ana Kojić.

Šansu među stativama ravnomerno su iskoristili i čuvari mreže: Ana Kačarević , Marijana Karić i povratnik sa porodiljskog odsustva Ilijana Nićiforović (nekada Ugrčić) , pa stručni štab osvajača duple krune ima puno razloga za zadovoljstvo jer su svi igrači dobro iskoristili ukazanu priliku.

U ekipi Bora po 5 golova postigle su: Sonja Simonović i Bojana Milić , 4 kapiten Aleksandra Mihajilović po 2 Katarina Jevtov i Aleksandra Simić dok su mrežu Izvora po jednom pogodile i: Slavica Mrkij , Sara Stankovski , Tamara Simonović , Emilija Veljković i Ranica Ivković.

Kvalitet,sigurnost,iskustvo... sredni bek Izvora BB Danijela Ilić (FOTO CENTAR-Peđa Mirić)

Domaćin je imao 100 %v realizaciju sa penala (po 2 gola Anić i Danilović) , dok ssu gošće ostale na 2 neiskorišćena penala (Mrkij i Veljković) .

Sudijski par Vladimir Knežić iz Vrbasa i Marko Pešić iz Crvenke u društvu delegata RSS iz Novog sada Vere Vraneš, u veoma fer i korektnoj utakmici ova dva tima na „prinudni odmor“ sa isključenjem na po 2 minuta kaznio je u redovima domaćina Maju Radoičić , dok su u Boru odmarale Sara Stankovski i Aleksandra Simić

U drugom kolu Super lige Srbije za rukometašice ŽRK Bor RTB ugostiće Slogu iz Petrovca na Mlavi dok će šampionke iz Aranđelovca svoje gostovanje Radničkom u Kragujevcu , zbog učešća u EHF kupu i dvomeča sa kiparskom ekipom Latsia iz Nikozije (17/18.09. subota i nedelja 20:00 sati SRC „Šumadija“) odložiti za sredu 28.septembar.

 

Po završetku meča održana je konferencija za medije na kojj su u ime omaćina govorili prvi trener Živojin Maksić i desni bek Ana Tomković , dok su se na prvi ovosezonski poraz gošći osvrnuli trener Bora Zoran Barbulović kao i jedan od najefikasnijih rukometašica u redovima gošći , Bojana Milić , koja je postigla 5 pogodaka....

Prilog Regionalne Radio Televizije „Sunce“ iz Aranđelovca

U ostalim utakmicama prvog kola ostvareni su sledeći rezultati:

Rezultati utakmica I kola SRLS za žene


18 .kolo Superliga
Medicinar 36 : 31 Naisa
Junior 35 : 29 Železničar
Sloga 32 : 27 Jagodina
Bekament Bukovička Banja 36 : 19 Kikinda
Radnički KG 21 : 25 Bor RTB
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 18 15 1 2 31
2 Bekament Bukovička Banja 18 15 0 3 30
3 Jagodina 18 9 1 8 19
4 Naisa 18 9 0 9 18
5 Kikinda 18 9 0 9 18
6 Bor RTB 18 7 2 9 16
7 Junior 18 7 1 10 15
8 Sloga 18 6 2 10 14
9 Radnički KG 18 6 0 12 12
10 Železničar 18 3 1 14 7