XS
SM
MD
LG

Srđan Blagojević sumira utiske

Nov šef stručnog štaba FK Inđija od pre nedelju dana je mladi stručnjak Srđan Blagojević. Njegov rad u novom klubu sigurno još nije dovoljno vidljiv. Veoma kratak period je iza ovog stručnjaka koji je bukvalno iz gledališta odmah morao na užarenu trenersku klupu. Tu ulogu mnogi treneri nikako ne vole, ali im je takva trenerska sudbina. Na žalost, prvi meč nije doneo i pozitivne utiske jer su zeleno beli poraženi. Bukvalno su sami sebe pobedili u meču sa Radničkim iz Pirota. Ipak svode se neki prvi utisci rada i pre svega upoznavanja sa igračima. O tome Blagojević ovako razmišlja.

"Malo pre smo imali sastanak na kome smo analizirali utakmicu protiv Pirota koju smo igrali. Ono što nam je u principu glavni cilj bio za ovih nedelju dana je da se potstaknu igrači da se maksimalno uključe, da svesno i savesno se uključe u svakom treningu i svakom ovom sastanku pre i posle treninga, kako bi što pre pohvatali neke principe i zahteve koje mi kao stručni štab postavljamo ispred njih. Idealno bi bilo da smo mi pobedili prvu utakmicu, da krenemo i mi kao stručni štab i Inđija kao klub ka sredini tabele. Nije se to desilo. Ja imam običaj da kažem, lako je praviti atmosveru na pobedama, a veliki je izazov to uraditi kada nekrene kako treba.  Tako ispred nas je sada veliki izazov, nimalo lako situacija. Nije prijatno biti poslednji na tabeli, ali isto tako smo svesni da su razlike male i da jedna, dve vezane pobede mogu da nas okrenu ka vrhu i da nam daju novi potsticaj".

Nekoliko reči o Jagodini ?

"Jagodina sa novim šefom stručnog štaba, Slavenkom Kuzeljevićem je za razliku od nas krenula sa pobedom u Dobanovcima. Idividualno jaka ekipa. Nisu se odrekli aspiracije povratka u Super ligu. Imaju iskusne igrače koji su igrali Super ligu. Svakako ćemo imati jako težak posao. Ekipa koja je jaka na prekidima. Dosta golova su dali iz prekida. Imaju jako dobre individualce, ali podatak da na nekim predhodnim utakmicama nisu uspevali da završe sa pobedama na nekim ekipama je nama potsrek da i protiv njih može da se igra. To sam malo pre rekao i igračima. Mi nismo u poziciji da nikoma pretimo, znamo da smo poslednji  na tabeli. Rekao sam igračima da mi na svaku utakmicu moramo da idemo na pobedu, jer mi moramo da osvajamo bodove. Dal će to biti sada u subotu protiv Jagodine ili u sledećoj protiv Kolubare. U svakom slučaju mi se nećemo predavati i pokušaćemo i nadam se da ćemo pokazati karakter i da se što pre izvučemo iz ovakve situacije".    


Sledeća vest
Derbi kraj Tise