XS
SM
MD
LG

Ragbisti stigli u Vels

Ragbi 13 reprezentacija Srbije stigla je u Lajneli, gde će u subotu 15. oktobra protiv domaćeg Velsa (16.00) igrati prvi meč u Grupi A kvalifkacija za Svetsko prvenstvo 2017. Godine koje se održava u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji. Nakon uspešnog trening kampa u Beogradu, atmosfera u ekipi je odlična i najbolji srpski ragbisti sa nestrpljenjem očekuju istorijski duel na stadionu Stibonhit.

Zadovoljni smo zajedničkim radom u poslednjih nedelju dana pošto smo kompletirali redove sa internacionalcima iz Australije. U Velsu će nam se pridružiti it Engleske Džejson Muranka koji zbog obaveza u klubu nije mogao da dođe ranije, tako da ćemo na raspolaganju imati najjači sastav, sa izuzetkom povređenog Vladice Nikolića koji je ostao u Francuskoj i biće na raspolaganju za me sa Italijanima – izjavio je uoči puta selektor Srbije Ljubomir Bukvić.

Iz Beograda put Velsa je krenulo 17 igrača, koji će uz naknadno pristiglog Muranku činiti sastav za subotnji meč. Osim povređenog Nikolića, trojica otpalih odlukom selektora su: Dalibor Samardžić, Žarko Kovačević i Vlado Kušić. Ekspediciju Srbije još čine vođa puta Blagoje Stoiljković, tim menadžer Slobodan Manak, član stručnog štaba Admir Hadžić i doktor reprezentacije dr Nikola Topalović. Novo lice je australijski stručnjak Edrijan Kraft koji će imati ulogu trenera odbrane, a već je imao priliku da radi sa našim igračima na turneji po Australiji početkom godine. Plan je da do subotnje utakmice, reprezentacija Srbije u Lajneliju odradi dva treninga - u četvrtak i petak.

Nemamo zdravstvenih problema, ne računajući odsustvo Nikolića što smo ranije znali. Momci su maksimalno radili proteklih dana i veoma su motivisani da protiv objektivno znatno jačeg rivala pokažu šta znaju. Ne zanosimo se nerealnim prognozama, ali ćemo bez sumnje dati svoj maksimum u subotu i odigrati bez kalkulacija, aiko je za nas ključni meč sa Italijanima u Beogradu – iskren je selektor Bukvić.

Kao što je i najavljeno ekspediciji Srbije na Ostrvu se pridružio i legendarni Džon Rizman koji će svojim savetima pomagati Bukviću, a deo stručnog štaba je i povređeni reprezentativac Ostin Novaković. Veliko pojačanje na samoj utakmici biće i dugogodišnji prijatelj srpskog ragbija 13, fizioterapeut Lionard Mekmejn, inače nekadašnji fizio Olimpijskog tima Velike Britanije na Igrama u Londonu 2012. godine.

Posebni gosti selekcije Srbije na utakmici biće legenda svetskog ragbija 13, Bil Ashurst, te još jedan veliki prijatelj srpskog ragbija Stjuart Prajor. Obojica u nedavno sa juniorskom selekcijom Lajonhartsa bila na turneji po Srbiji. Naša selekcija će na utakmici takođe ugostiti Jugoslava Harizanova, jednog od najzaslužnijih ljudi za uspešnu realizaciju turneje po Australiji početkom godine.

Inače, ovo će biti drugi meč između Velsa i Srbije u istoriji, 25. oktobra 2009. godine u okviru Evropskog šampionata Velšani su u Smedervu bili ubedljivi 88:8. Vels je kasnije pobedom u finalu protiv Francuske 12:11 osvoji titulu prvaka Starog kontinenta.

Sastav Srbije za meč sa Velsom: David Andjelić (Blektaun St. Patriks, Australija), Ris Grkinić (Kabramata, Australija), Danijel Burk (Koledžijans, Australija), Čad Grent (St. Kler Komets, Australija), Džejms Mirčeski (Vestern Saburbs Magpajs, Australija), Džordan Grent (Vest Tajgers, Australija), Džošua Marjanović (Kavana Dolfins, Australija), Ilija Radan (bez kluba, Australija), Džejson Muranka (Djusberi Rems; Engleska), Dalibor Vukanović (kapiten), Stefan Nedeljković, Stevan Stevanović (Dorćol), Džavid Jašari (Partizan), Pero Madžarević (Radnički Nova Pazova), Miloš Ćalić, Miloš Zogović, Vladislav Dedić, Vojislav Dedić (Crvena zvezda).