XS
SM
MD
LG
10.12.2016 Administrator

Pripreme RK Partizan u sportskom kompleksu Olimpijska derevnja u Moskvi

Posle osvojenog trećeg mesta u prvoj ligi Srbije na put u Moskvu krenuli su pored uprave i perspektivni rvači Partizana. U glavnoj sportskoj bazi Ruske rvačke reprezentacije u Moskvi „Olimpijska Derevnja“, koja ima 16 sportskih grana gde svakodnevno trenira preko 5000 sportista i koja važi za najbolji sportski kompleks u Moskvi, rvači Partizana učestvovali su na značajnom memorijalnom turniru posvećenom ruskom heroju i dvostrukom svetskom šampionu  Nikoli Jakovenko,  gde je učestvovalo preko sto rvača. U jakoj konkurencijirvači Partizana Žarko Velimirović i Boban Živanović uspeli su da osvoje treće mesto.

Sportski kompleks Olimpijska derevnja

U sportskom komleksu „Olipijska Derevnja“ skoro godinu dana postoji sekcija Rvačkog kluba Partizan gde uz pomoć direktora sportskog kompleksa i predsednika džudo federacije Moskve Kuznecova D. Valerieviča i velikihprijatelja Aleksandra A. Kareljina, Mihaila Čerkasova, Veselina Savićevića i Radmila Mićka Jevtovića treniraju srpska deca čiji roditelji žive i rade u Moskvi.  Trener koji je zadužen da radnu sekciju i rvače Partizana dok su na pripremama je iskusan trener jos od doba SSSR-a, gospodin Aramin.

Sa rvačima Partizana u Moskvi je i direktor Rvačkog kluba Partizan gospodin Rajko Baltić, koji kao i uvek pruža bezuslovnu podršku svojim rvačima.

„Ovo što do sada pokazuju u Moskvi zapravo nije ništa novo. Na osnovu njihovih postignutih rezultata vidimo da treba dalje ulagati na ovaj način i da njihovo vreme i osvajanje velikih i važnih medalja tek dolazi“ – bio je jasan Baltić i dodao

  • Da je posebno iznenađenje U Moskvi napravio mladi rvač Partizana Stefan Anastasijević koji je posle samo dva treninga zaintrigirao ruske rvačke trenere koji su u njemu videli veliku perspektivu.

Na pripremama u Moskvi su još i juniorski reprezentativci Boban Živanović i Aleksa Erski i standardna postava Partizana Žarko Velimirović i Marko Radović gde ih očekuje 17 i 18 decembra juniorski i seniorski turnir kao završnica priprema u Moskvi.
 

Klub prijatelja Rvačkog kluba Partizan – Moskva

U Moskvi se održala još jedna u nizu proslava Kluba prijatelja Partizan. Značajni ljudi iz sfere sporta, kulture i politike okupili su se u restoranu „Nikola Tesla“ u samom centru Moskve. U iskrenoj i prijateljskoj atmosferi gosti su imali priliku da vide kratak film o aktivnostima i fenomenalnim rezultatima koje je klub postigao u 2016 godini uz veliku pomoć prijatelja, njihovoj dobroj volji, želji, podršci za realizaciju sportskog programa, ciljeva i zadataka koji iz godine u godinu imaju izuzetno visok nivo.Imajući u vidu da klub nema značajnu podršku sponzora i donatora u zemlji kao ni podršku od strane Gradskog sekretarijata za omladinu i sport, prijatelji kluba Partizan - Moskva predstavljaju glavnu motornu snagu. Tokom večere, u znak zahvalnosti, direktor rvačkog kluba Partizan Rajko Baltić i predsednik kluba prijatelja Aleksandar S. Barabanov uručilu su plakete i zahvalnice Sportskog društva Partizan.