XS
SM
MD
LG

Eurosport prikazuje ekskluzivni dokumentarac o „kralju šljake“ Rafaelu Nadalu

Eurosport, u saradnji sa Francuskom teniskom federacijom, prikazuje ekskluzivni dokumentarac „La Décima – Priča” (La Décima - The Story), koji prati Rafaela Nadala na njegovom putovanju ka istorijskoj, desetoj Rolan Garos tituli.

 

Tokom ovogodišnjeg turnira Eurosport i Francuska teniska federacija bili su uz Rafaela Nadala kako bi što bolje zabeležili kako se on priprema da učvrsti svoje mesto kao najbolji igrač na šljaci svih vremena i da osvoji svoju 15. Gren slem titulu.

 

Dokumentarac La Décima – Priča, koji će biti emitovan danas na Eurosportu i na Eurosportovim digitalnim platformama u 20:30, donosi jedinstveni uvid u život „kralja šljake” dok se pripremao da osvoji svoju desetu titulu na Rolan Garosu i prvu Gren slem titulu od 2014. godine.

 

La Décima – Priča pruža fanovima ekskluzivan uvid ne samo u to kako je Nadal dostigao vrhunac svoje igre, već i šta ga je motivisalo da nastavi da se takmiči i pobeđuje iznova, uprkos preprekama. La Décima je sinonim za uspeh u Španiji, a pobeda na ovogodišnjem Rolan Garosu je možda i najveći uspeh u Nadalovoj karijeri.

 

Mats Vilander, ekspert Eurosporta i trostruki šampion Rolan Garosa, je izjavio: „Rekao sam da je nemoguće pobediti Nadala kada je u formi na šljaci, a on je to i ovoga puta dokazao. Imao sam tu sreću da tri puta osvojim Rolan Garos i to je bio fizički i mentalni izazov, ali osvojiti titulu deset puta je svakako jedno on najvećih sportskih dostignuća. Rafa je dominirao na Rolan Garosu, a ovaj dokumentarac će gledaocima pružiti uvid u to šta je sve potrebno da se postane najveći teniser svih vremena.

 

Arno Simon, viši potpredsednik za sportski sadržaj, organizaciju događaja i produkciju kompanije Discovery, je rekao: „U Eurosportu stalno težimo da pronađemo načine da poboljšamo i obogatimo naš program kako bismo fanove približili akciji. Uzbuđeni smo što smo bili u prilici da sarađujemo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo ljubiteljima tenisa doneli ekskluzivne snimke iza scene koje prikazuju kako je izgledala Nadalova deseta pobeda na Rolan Garosu.”

 

Dokumentarac La Décima – Priča možete pogledati danas u 20:30 na kanalima Eurosporta i na Eurosport Plejeru.

 

 

Julian Finney/Getty Images