XS
SM
MD
LG

Radnik prizemljen u Zenici

  U ishodu na koji bi se malo ko kladio, zenički Čelik je na svom terenu deklasirao Radnik iz Bijeljine rezultatom 3:0. Nakon utakmice su treneri oba tima dali izjave za predstavnike medija, a trener gostiju Mladen Žižović očekivano je bio nezadovoljan partijom svog tima.

"Potpuno zaslužena pobjeda Čelika, nismo se ovome nadali. Puno smo poletjeli, nikoga ne možemo pobijediti bez organizovane igre i bez kvalitetnog pristupa. Liga je takva da svako svakoga može pobijediti uz dovoljno volje, želje i truda. Možda je ovo dobro, da vidimo gdje smo i šta smo trenutno", kazao je Žižović.

Naravno, mnogo zadovoljniji od njega je bio Kemal Hafizović, kojeg je zenička publika ovacijama ispratila sa stadiona nakon sjajnog trijumfa.

"U drugom poluvremenu smo malo popustili, nedostatak je to fizičke pripreme, ali sve u svemu, prezadovoljan sam. Vratili smo vjeru u fudbal u Zenici, čak i ovakvi kakvi smo. Još se uvijek sabiramo, vidjet ćemo šta će biti. Bit će turbulencija, bit će igranja u sistemu toplo-hladno, bit će i gorkih poraza i ovako velikih pobjeda, treba nam strpljenja", kazao je Hafizović nakon utakmice.

 

Kemal Hafizović / Fotos: Muhamed Tunović


Sledeća vest
Derbi kraj Tise