XS
SM
MD
LG

Promocija MINI rukometa u beogradskom naselju Borča

Prve nedelje marta Sportsko udruženje "Arena" se posvetilo promociji MINI rukometa koje je organizovano u osnovnim školama sa tertorije beogradskog naselja Borča.

Prvi časovi su održani u OŠ "Jovan Ristić" gde su treneri SRU "Arena" u višednevoj promociji posetili učenike drugih, trećih, četvrtih i petih razreda. Tokom promocije osim osnovne tehnike rukometa, učenici su se upoznali sa osnovnim pravilima igre i oprobali svoje igračke veštine u igri na dva gola. U promociji je učestvovalo 24 odeljenja sa oko 720 učenika.

Nakon toga na red došla OŠ "Rade Drainac" gde su u promociji takođe učestvovala sva odeljenja od drugog do petog razreda. S obzirom da je u ovoj  školi veći broj odeljenja, "Dani MINI rukometa" su potrajali nešto duže nego u drugim školama. Na opšte zadovoljstvo svih nastavnika i njihovih učenika sa rukometom se upoznalo oko 800 đaka iz 28 odeljenja. 

Foto: RSS

U OŠ "Stevan Sremac" promotivni časovi rukometa su održani samo sa učenicima petih razreda. Sa žaljenjem se mora konstatovati da zbog manjka prostora učenici nižih razreda za nastavu fizičkog vaspitanja koriste svoje učionice ili se nastava tokom hladnijih dana uopšte i neorganizuje. Iz tog razloga u ovoj školi sa čarima rukometa se upoznalo samo 150 učenika.

U ime SRU "Arena" promotivne časove rukometa vodili su viši sportski trener Slaviša Radulović i budući profesor fizičkog vaspitanja Petar Popović.
 
Tokom promotivnih dana rukometa gore imenovani treneski tim održao je 60 školskih časova na kojima je učestvovalo oko 1670 dečaka i devojčica mlađeg školskog uzrasta. Ovu akciju je podržao Rukometni savez Srbije koji je donirao markere i lopte za organizaciju promocije MINI rukometa.