XS
SM
MD
LG

Dragan Đorđević prvi šeik Libije

Priznati srpski odbojkaški trener Dragan Đorđević, uspešno je završio sezonu na klupi libijskog Svehli Misurate. Ovaj klub osvojio je titulu prvaka na impozantan način, bez poraza, sa samo pet izgubljenih setova, u 18 odigranih kola. To je najbolji rezultat u istoriji kluba koji je znao da proslavi osvajanje osme titule prvaka Libije. Potvrdio se veliki rad i znanje bivšeg odbojkaša i trenera kraljevačke Ribnice, Dragan Đorđević u inostranstvu radi već nekoliko godina (Rumunija, Iran, Kuvajt...),a ostvareni rezultat sa Svehlijem je kruna dosadašnjeg rada.

 

 

Trofej u pravim rukama - Dragan Đorđević sa šampionskim peharom prvaka Libije

 

Ovo je zaista odlična sezona za klub u koji sam došao letos sa samo jednim ciljem, da vratim titulu prvaka Libije u Misuratu. Drago mi je da sam armiji navijača dao priliku da se raduju i da smo potvrdili da je ovo najbolji i najpopularniji klub u ovoj zemlji. Imali smo odlična izdanja na Arapskom klupskom prvenstvu, kao i klupskom afričkom prvenstvu, gde je nedostatak sportske sreće uticao da ne osvojimo neku od medalja. Ipak, u šampionatu Libije nije bilo dileme – vidno zadovoljan govori Dragan Đorđević.

Iako je prethodnih godina uvek bio sam, bez pomoći sunarodnika u stručnom štabu, u Libiji je uspeo da stvari promeni početkom ove kalendarske godine?

 

Pozivi Kraljevčane i osvoji titulu - Dragan Đorđević i Stefan Paunović sa zlatnim medaljama posle osvajanja libijskog šampionata

 

Od polovine sezone samnom u stručnom štabu je i Stefan Paunović, bivši trener kraljevačkog Tehničara, kluba čiji sam osnivač i aktuelni predsednik. Stefan je angažovan da radi kao skaut i ostavio je odličan utisak, što me raduje i govori da nisam pogrešio u proceni. Kraljevačka odbojkaška škola, pogotovo trenerska, uvek ima šta da ponudi i definitivno je najbolja na našim prostorima. To govore rezultati. Sledi još malo obaveza u Libiji, pa povratak u Kraljevo i priprema za 12. izadnje odbojkaškog kampa u Mitrovom Polju – kaže Dragan Đorđević trener novog libijskog prvaka Svehli Misurate.

 

Naravno, pred strategom iz grada na Ibru slede novi izazovi, da se naredne sezone ostvari i više nego sada.

Na kraju ove takmičarske sezone kraljevački odbojkaški treneri su više nego uspešni. Željko Bulatović je kao prvi saradnik Zorana Terzića postao prvak Rusije sa damama Dinama iz Moskve. Aleksandar Bošković je osvojio titulu prvaka Kipra sa odbojkašicama Anortozisa, dok je prvak Libana postao Goran Ilić uz pomoć svojih sugrađana Vlade Petkovića i skauta Filipa Markovića. U međuvremenu, odbojkaši Kazme ponovo su prvaci Kuvajta, a sa klupe ih već godinama uspešno vodi Aleksandar Seničić. Titula prvaka Kipra u muškoj konkurenciji pripala je Pafijakosu u čijim redovima je blistao rođeni Kraljevčanin Ivan Todorović. Šlag na tortu je stigao iz Libije sa titulom koju je osvojio Dragan Đorđevići njegov prvi saradnik Stefan Paunović. Drugim rečima, ako želite trofeje, pozovi trenera iz Kraljeva.